• USD  32,38
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.094,83
  • ALTIN  2.326,75
SON DAKİKA

Deprem uzmanı profesörden ürküten açıklama

Deprem uzmanı profesörden ürküten açıklama

04 Temmuz 2020 13:27

Prof. Dr. Naci Görür, eylül ve ocak aylarındaki depremlerin yerlerinin kendisini endişelendirdiğini belirterek, "Küçük de olsalar bu depremlerin, beklenen Marmara depremini öne çekmiş olabileceğini düşünüyorum" dedi.


deki depremle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sözcü'den Özlem Güvemli'ye konuşan Görür, Marmara tabanını boydan boya kesen doğrultu atımlı fayın üç kola ayrıldığını söyledi. Görür, İstanbul’u etkileyecek depremin 70-75 km uzunluğundaki Yeşilköy açıklarında başlayıp orta Marmara çukurluğunda devam eden Kumburgaz fayında meydana geleceğini düşündüklerini belirtti.

"ENDİŞEYE KAPILDIM, MARMARA DEPREMİNİ ÖNE ÇEKMİŞ OLABİLİR"

Kilitli olan bu fayın kırıldığı takdirde 7.2 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini ifade eden Görür, Marmara’da en son 26 Eylül 2019’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki ve 11 Ocak 2020 tarihli 4.7 büyüklüğündeki depremlerin bu kolun batı ucunda meydana geldiğini söyledi.

Görür çok önemli bir uyarı yaparak "Son depremler bu kolun batı ucunda gerçekleşince şahsen ben endişeye kapıldım. Küçük de olsalar bu depremlerin beklenen Marmara depremini öne çekmiş olabileceğini düşünüyorum" dedi.


marmara, deprem, Naci görür
ÖNCEKİ Usta Yazar, TBMM'deki hırsızlıkları kaleme aldı SONRAKİ Fatih Altaylı'dan Erdoğan'a: Kalabalıklar her zaman haklı değildir