• USD  32,34
  • EURO  35,11
  • BORSA  8.795,03
  • ALTIN  2.237,45
SON DAKİKA

Dört bakan kabine dışı kalabilir! Aralarında damat da var

Dört bakan kabine dışı kalabilir! Aralarında damat da var

23 Temmuz 2019 13:19

Bir süredir kamuoyunda konuşulan kabine değişikliğinde sona gelindi. AKP kulislerinden yansıyan bilgilere göre dört bakan yeni kabinede olmayacak.


Bir süredir teşkilat mensupları ve milletvekillerini dinleyen Erdoğan tabandan gelen tepkileri de dikkate alarak Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ı yeni kabineye almayacağı düşünülüyor.

Gitmesi kesin gözü ile bakılan bakanlar arasında Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de olduğu söyleniyor.

Yeniçağ'dan Muharrem Kılıç'ın haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun durumu hala belirsizliğini korurken AKP tabanı tarafından çok sevilmesi Erdoğan’ın dikkate alacağı bir durum olarak görünüyor.

ANKET, PERFORMANS VE İSTİŞARELER BELİRLEYİCİ UNSUR OLDU

Kabine üyeleri için yaptırılan anketler ve Bakanların performans değerlendirmesi Erdoğan tarafından incelendikten sonra yaptığı istişareler sonucu ortaya çıkan tablodan hiç memnun olmadığı sızan bilgiler arasında.

Aslında kabine değişikliği için Erdoğan’ın listeyi hazırladığını, uygun bir zamanı beklediğini söyleyen AKP’li yetkililer, değişiklik dört bakan ile kalmayabilir. Bir kaç isim dışında tamamen daha genç ve daha donanımlı bir bakanlar kurulu listesi ile karşılaşabiliriz. Siyasetçilerin daha ağırlıklı olduğu taban tarafından sevilen isimler yeni kabine de yer alabilir.


erdoğan, bakanlar, kabine, berat albayrak, Kabine değişikliği
ÖNCEKİ Amerikan Foreign Policy'de Türkiye'yi nasıl kaybettik analizi! SONRAKİ Zülfü Livaneli Cumhurbaşkanı adayı mı olacak?