• USD  32,33
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.043,20
  • ALTIN  2.296,55
SON DAKİKA

Düşünce açıklamaları suç oluşturmayacak

 Düşünce açıklamaları suç oluşturmayacak

09 Ekim 2019 08:38

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında komisyonda kabul edilen teklifle birlikte, haber verme sınırlarını aşmayan veya eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları, suç oluşturmayacak.


Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamındaki ilk paket olan, 39 maddelik yasa teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda önceki gün saat 02.45'te kabul edildi. 

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Terörle Mücadele Kanunu'na, 'Haber verme sınırlarını aşmayan veya eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz' hükmü eklendi.

Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, "Bu değişikliğin ne anlama geldiğini demokratik anlamda ve açılım anlamında hepimiz biliyoruz. Bu olumlu bir madde" dedi.

Bugün ve yarın TBMM Genel Kurulunda da ele alınarak kanunlaşması beklenen yasa teklifi ile bazı suçlar açısından istinaf mahkemesinin verdiği onama kararlarının da temyiz amacıyla Yargıtay'a götürülmesinin önü açıldı. Bir başka değişiklikle de savcılar artık somut delil olmadan şüpheliler hakkında iddianame hazırlayamayacak.


tbmm, yargı, yasa, paket, düşünce
ÖNCEKİ Eski Bakan AKP'den istifa etti SONRAKİ Haluk Levent o kıza sahip çıkıyor