• USD  32,37
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.089,45
  • ALTIN  2.325,67
SON DAKİKA

Erdoğan: Başkanlık, bu milletin tarihinde var

Erdoğan: Başkanlık, bu milletin tarihinde var

06 Ocak 2016 15:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de parlamenter sistemin darbe üstüne darbe getirdiğini, çare olarak başkanlık sistemini önerdiğini söyledi.


Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bazı muhtarları ağırlayan Erdoğan, "Başkanlık sistemi bu milletin tarihinde bulunan, fiili uygulaması bulunan bir yönetim tarzıdır" dedi.
Erdoğan, başkanlık sisteminin altının nasıl doldurulacağına ise geçmiş tecrübelere bakarak milletçe hep birlikte karar vereceklerini belirtti.
Türkiye'nin artık yeni anayasa yapma iradesini ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, başkanlık sisteminin de bu noktada üzerinde durulması gereken konulardan biri olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hitler'in Almanya'nın başına ülkesi parlamenter sistemle yönetilirken geldiğini, Fransa'nın da istikrarı yarı-başkanlık sistemi ile yakaladığını söyledi.
Erdoğan, "Türkiye'nin kendi yönetim sistemini kendi ihtiyaçlarına göre belirlemeye ihtiyacı var. Başkanlık sisteminin altının nasıl doldurulacağına milletçe hep beraber karar vereceğiz" dedi ve geçmişte Turgut Özal'dan Alparslan Türkeş'e birçok siyasetçinin başkanlık sistemini önerdiğini hatırlattı.
'Türkiye'de Kürt sorunu değil, terör sorunu var'
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin tartışmaya da değindi.
Erdoğan, "tercihini siyasetten degil terörden yana koyanların" bunun hesabını hukuk önünde vermesi gerektiğini söyledi, "Terör örgütü mensubu gibi hareket edenler konusunda Meclis'in ve yargının harekete geçmesi şarttır" dedi.
"Türkiye’de Kürt sorunu değil, terör sorunu vardır" diye konuşan Erdoğan, yurt içinde ve dışında düzenlenen operasyonlarda 3100'ü aşkın teröristin öldürüldüğünü, 300'e yakın sivilin de hayatını kaybettiğini söyledi. 

(BBC)


recep tayyip erdoğan, başkanlık sistemi, haber, haberler, muhtarlar toplantısı
ÖNCEKİ Asker Silopi'de kadın ve çocukları tahliye etti SONRAKİ Erdoğan konuşurken Kılıçdaroğlu'ndan tweet