• USD  32,55
  • EURO  34,83
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.428,08
SON DAKİKA

Erdoğan: Kadınların şiddete maruz bırakılmasına müsade edemeyiz

Erdoğan: Kadınların şiddete maruz bırakılmasına müsade edemeyiz

08 Mart 2021 16:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz, kadınların şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- İki dönemdir Kadın Kolları Başkanlığımızı yürüten Lütfiye Selva Çam'a partimize yaptığı tüm hizmetleri için teşekkür ediyorum. Kendisiyle bundan sonra vekil olarak ve üstleneceği yeni sorumluluklarla yakından çalışmayı sürdüreceğiz. 

- Kadın kollarımız, kadın siyasetçi yetiştiren bir okul haline gelmiştir. Bugün Türkiye'de siyasetten ekonomiye, iş dünyasından sivil toplum faaliyetlerine kadar kadının adı ve imzası varsa AK Parti ve sizlerin gayretleri sayesindedir.

- Hayata geçirdiğimiz reform ve uygulamalarla çağdaşlık, laiklik, ilericilik adına kızlarımızın önlerini sinsice kesenlere en güzel cevabı hep birlikte verdik. Yeri geldi buradaki birçok hanım kardeşimizin üniversitelere girmek isterken önleri kesilmedi mi? Şu anda içinizde üniversite kapısından geri çevrilen birçok hanım kardeşimiz var. O kapılardan geri çevrilenler söke söke söke o üniversiteleri bitirdiler. İkna odalarından geri çevrilenler var. Bu ikna odalarından geri çevrilenler daha sonra ana muhalefetin de üst yöneticisi olmadı mı? Çünkü bunlar akşam yalan, sabah yalan.

- Toplam üyemiz 11.5 milyon. Sadece kadın kollarımızın üye sayısı 5.5 milyon. Hepsini koyun bir kenara, kadın kollarımızı koyun bir kenara. Böyle bir noktadayız. İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıracak, 2053 vizyonumuzu evlatlarımıza birlikte miras bırakacağız. 

- Kadın kollarımızı kurarken hedefimiz ülkemizdeki tüm kadınlarımıza ulaşmak, onların vasıtasıyla tüm hanelere girmekti. Bizim inancımıza göre kadın ve erkek aynı özden yaratılmıştır. Siyasette de kadını dışlayan sadece insanlığın yarısını değil, aynı zamanda fıtrata da sırtını dönmüş olur. Şimdi Neşet Ertaş'ın şu sözünü nasıl anmayayım; Kadın insandır, biz erkekler ise insanoğlu. 

- Kadın hakları konusunda güya en ileri sayılan ülkelerdeki kadın cinayetlerinin, ülkemizdekilerin kat be kat fazlası olduğu gerçeğini görmezden gelerek Türkiye'yi hedef alanların derdi milletimizin bizatihi kendisidir.

- Kadını anne olmaktan, kardeş olmaktan, eş olmaktan velhasıl insan olmaktan çıkartıp köksüz ve ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa AK Parti olarak gelmeyeceğiz.

- Şimdi Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Kadınların şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz.

- Özellikle kız çocuklarını bir an önce baba evlerini terk etmeye çağıranlar olduğunu duyuyoruz. Şimdi bir de bu çıktı. Sokaklara dökülün diyorlar çocuklara. Bu ne anlayış. Böyle ahlaksızlık olur mu? Bu zihniyet aileyle birlikte yaşadığı ülkeye ve millete toptan düşmanlığı ifade eden bir ruh hastalığının işaretidir. Türkiye kadına şiddet sorununu öyle veya böyle çözer. Ülkemiz için asıl tehdit işte bu hastalıklı zihniyetin kök salmasıdır.

- Bunlar tacizi ve tecavüzü yapan kendi mahallelerinden biriyse hemen afedersiniz 'yollu' diye kadını yaftalamaktan çekinmez. Bunlar kadın cinayetlerinde bile failin kimliğine göre pozisyon alırlar.

- Biz önce insan diyoruz. Onlar sadece kendi ideolojik hesaplarının peşinden koşuyor. Biz herkes için hak ve özgürlük diyoruz, onlar sadece kendi fikirlerinin, hayat tarzlarının özgürlüğünü istiyorlar.

- Ey ana muhalefet partisinin başındaki adamcağız, sen ne zamandan beri devletin aşıları parayla sattığını söylüyorsun? Ya bu ne utanmazlıktır ya, Dünya şu anda aşı arıyor aşı, bulamıyor.

- 2023, Türkiye için tam anlamıyla bir kader seçimine dönüşmüştür. Cumhur İttifakı ülkemizin bütününde bir taçlandırma harekatı sürdürecek.


erdoğan, kadın, kongre
ÖNCEKİ TKDF'den İstanbul Sözleşmesi Kaldırılsın Diyenlere Dava Açılacak SONRAKİ Emine Erdoğan'dan Fıtrat'lı kadın mesajı