• USD  32,48
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.435,51
SON DAKİKA

Eski vekil de Fikirtepe projesi mağduru

Eski vekil de Fikirtepe projesi mağduru

21 Ağustos 2019 09:58

Pana Yapı’nın Fikirtepe kentsel dönüşüm alanındaki Brooklyn Dream Projesi’nin mağdurları arasına, eski CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes de girdi.


Özkes, 2015’te milletvekilliği sona ererken, otoparklı bir evde oturmaya karar verdi. Tanıdıkları, Özkes’e Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm alanı üzerinde yapımı planlanan projelerden söz etti. Özkes, oyuncu Necati Şaşmaz’ın ağabeyi Raci Şaşmaz’a ait Pana Yapı’nın Brooklyn Dream Projesi’nden çok etkilendi. Özkes, ilk önce 3+1’lik bir daire satın almak için el sıkıştı. Ardından Avrupa’da yaşayan bir oğlu için 1+1’lik bir daire satın aldı. Son olarak, Üsküdar’da bulunan, diğer oğlunun oturduğu evi 2+1’lik bir daire ile takas etti.

2018’DE TESLİM EDİLECEKTİ

Pana Yapı’nın vaadine göre üç daire 2018 yılında Özkes’e teslim edecekti. Bu arada Özkes, Ankara Mamak’taki üç dairesini satarak, 2017’nin sonuna kadar Pana Yapı’ya 566 bin TL ödedi. Pana Yapı, takasla devraldığı, Üsküdar’daki daireyi ipotek ederek, bankadan kredi çekti. Özkes, Pana Yapı’dan ev alan 2 bin yurttaş gibi, şirketin inşaata başlamasını bekledi. İnşaata başlanırsa, Üsküdar’da oturdukları evi satıp kalan borçlarını ödemeyi planlıyordu. Temel atılmadığı gibi, içi boşaltılan şirket el değiştirdi.
Öte yandan, kredi için ödeme yapılmayan banka, haciz işlemi başlattı. Şu an, Özkes’in oğlunun oturduğu daireye 404 bin TL kıymet biçildi.

5 dairesinden 3’ünü kaybettiğini ve birine haciz konduğunu anlatan Özkes, elinde yalnızca oturdukları evin kaldığını, bugünkü dolar kuruna göre yaklaşık 1.5 milyon TL kaybettiğini belirtiyor: “Bu tuzağa nasıl düştüm, ben de şaşıyorum. Kentsel dönüşüm fotoğraflarında, dönemin bakanları da vardı. Böyle bir şey yapacaklarına ihtimal vermedim. Güvendim. Bu inşaat yapılıyorsa yapılsın, yapılmıyorsa paramı geri versinler. Evimin üzerindeki haciz kaldırılsın.”


ankara, İhsan Özkes, haciz, mamak, necati özkan, pana
ÖNCEKİ Boykot Yargıtay'a sıçradı: 20 üye Saray'a gitmeyecek SONRAKİ Nagehan Alçı’nın, Süleyman Soylu’ya sorduğu soru gündem oldu