• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Galatasaray 90+2’de gelen gole engel olamadı

Galatasaray 90+2’de gelen gole engel olamadı

27 Kasım 2019 01:11

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde forvet bölgesinde zorunlu olarak görev alan Adem Büyük’ün golüyle Club Brugge karşısında öne geçti ancak 90+2’de gelen gole engel olamadı ve UEFA Avrupa Ligi yolunda büyük avantajı elinden kaçırdı.


UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında Belçika'nın Club Brugge ekibiyle 1-1 berabere kalan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne kalma şansını zora soktu.

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını daha önce kaybeden sarı-kırmızılı takım, UEFA Avrupa Ligi'ne kalma açısından büyük önem taşıyan karşılaşmada Adem Büyük'ün 11. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarının son bölümünde baskılı oynayan rakibi karşısında savunmada kalan Galatasaray, 90+2. dakikada Krepin Diatta'nın golüne engel olamadı ve karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon çıktığı 5. maçta da galibiyet elde edemeyen sarı-kırmızılı takım grupta puanını 2'e çıkartırken, Club Brugge ise puanını 3'e yükseltti.

Galatasaray, Belçika ekibi ile deplasmanda oynadığı ilk maçta da 0-0 berabere kalmıştı.

Sarı-kırmızılı takım, gruptaki son maçında deplasmanda PSG ile karşılaşacak. Club Brugge ise sahasında Real Madrid'i ağırlayacak.

Avrupa'da galibiyeti unuttu

Galatasaray, Avrupa kupalarında çıktığı son 12 karşılaşmada galibiyet göremedi.

Avrupa kupalarındaki son galibiyetini geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçında Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, daha sonra çıktığı 12 müsabakada 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı.

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 31 maçında ise sadece 2 kez sahadan galibiyetle ayrılabildi.

100. galibiyet yine gelmedi

Avrupa kupalarındaki son 12 maçında galibiyet gelemeyen Galatasaray, bu kulvarda yine 100. galibiyetine ulaşamadı.

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa arenasında oynadığı 284 müsabakada 99 galibiyet elde ederken, 110 karşılaşmada rakiplerine mağlup oldu, 75 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.

Avrupa kupalarındaki 99. galibiyetini geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçındaki Rus takımı Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yenerek alan sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakanın ardından yaptığı maçlarda 4 beraberlik, 8 yenilgi gördü.


istanbul, galatasaray, futbol, Şampiyonlar Ligi, Club Brugge
ÖNCEKİ Anket sonuçları açıklandı: İşte CHP’de en başarılı belediyeler SONRAKİ Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde orman yangını çıktı