• USD  32,54
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.771,46
  • ALTIN  2.434,64
SON DAKİKA

İktidara Ali Babacan uyarısı

İktidara Ali Babacan uyarısı

16 Kasım 2020 10:07

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın Anadolu'da ilgi gördüğünü söyleyerek iktidara uyarıda bulundu.


Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "Medyanın ilgisizliği yüzünden pek göremediğimiz bir manzarayı da aktarmak isterim. Babacan ve DEVA Partisi, Anadolu'da hayli fazla ilgili görüyor" düşüncesini dile getirdi.

Zeyrek yazısında, "Gerek sokakta, gerek esnaf ziyaretinde, gittiği yerlerde korona önlemleri ve hükümet baskısı gibi bütün olumsuzluklara rağmen, Babacan'ın yanında görünmekten çekinmeyen ciddi kalabalıklar toplanıyor. Babacan haberlerinin görmezden gelinmesi, şimdilik iktidarı mutlu edebilir ama yakın gelecekte 'Bunlar ne zaman bu kadar büyüdü' sorusunu sormak zorunda kalabilirler. Doğru bilgi ve özgür basın iktidara da lazım. Benden söylemesi!" görüşünü savundu.



Deniz Zeyrek'in Sözcü'deki yazısı şöyle:

Pazar gününü Elazığ ve Bingöl'de geçirdim.

Bugün de Van'da olacağız.

Gelme nedenim, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ı ve DEVA Partisi il kongrelerini takip etmekti. Daha önce 20 ilde kongre yapan DEVA Partisi, bu üç ille birlikte 23 ilde kongre sürecini tamamlamış olacak.



Babacan, Elazığ'da güne depremzedelerin yaşadığı konteyner kenti ziyaret ederek başladı, depremzedelerin dertlerini dinledi.

Elazığ'da bin 750 aile üç ayrı konteyner kentte yaşıyor. Babacan'ın ziyareti sırasında yoluna çıkanların geneli yoksulluktan, işsizlikten ve kalıcı konutlara geçememekten yakınıyordu.

En büyük sorun, hasarlı konutların dönüşümünün yavaş ilerlemesi.

Depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen hala kalıcı konutlara geçiş sağlanamamış. Tamamlanmış konutlar dahi, temizlik işi, Cumhurbaşkanı'nın katılacağı açılış töreni gibi gerekçelerle üç aydan önce dolmayacakmış.


cumhurbaşkanı, deniz zeyrek, ali babacan
ÖNCEKİ Optimar en beğenilen lideri açıkladı SONRAKİ Meral Akşener: Bir deli kuyuya taş attı...