• USD  32,37
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,39
SON DAKİKA

İngiliz basını: Operasyon IŞİD'i yeniden diriltme riski taşıyor

İngiliz basını: Operasyon IŞİD'i yeniden diriltme riski taşıyor

09 Ekim 2019 10:37

Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'de yapmaya hazırlandığı askeri operasyon ve ABD'nin bölgedeki askerlerini çekme kararıyla ilgili olarak İngiltere basını, bu gelişmenin IŞİD'i yeniden diriltme ihtimali taşıdığına dikkat çekiyor.


Times gazetesi, IŞİDlilerin tutulduğu kampların güvenliğini sağlayan bazı Kürt güçlerin, buraları terk ederek sınır bölgesine konuşlanmaya başladığını aktarıyor.

Guardian: Türkiye tehditlere boyun eğmemekte ısrarcı
Trump'ın açıklamalarıyla kafa karışıklığı yarattığını belirten Guardian, Türkiye'nin ise tehditlere boyun eğmemekte ısrarcı olduğunu yazıyor.

Gazete Trump'ın siyasi olarak içinde bulunduğu ikilemi şöyle açıklıyor; "Söylemindeki u dönüşleri ve karışık mesajlarıyla Trump, kamuoyu önünde de, selefi Obama'yı da kısıtlamış olan siyasi ikilimleri kabullenmek durumunda kalıyor. Türkiye ile halihazırda zayıf olan ilişkileri daha da kötüleştirmeyi göze alamaz ve NATO müttefikiyle askeri bir çatışma içine giremez. Öte yandan, özellikle Cumhuriyetçi Parti içinde, ABD'nin IŞİD'le savaşında birçok kayıp veren Kürtlere ABD'de ciddi bir destek var."

Gazeteye konuşan akademisyen Nicholas Danforth ise Türkiye'nin ikilemini şöyle özetliyor; "Trump'ın tahmin edilemezliği, Ankara için iki tarafı keskin bir kılıç gibi. Sorun şu; Türkiye'nin Suriye'deki alansal kazanımları hızlı ve açık seçik olacaktır. Ama Washington'ı aleyhine çevirmenin bedelini daha yavaş ödeyecektir".


ışid, türkiye, Nato, ingiliz, müttefik
ÖNCEKİ Yeni yılda yeni zamlar geliyor SONRAKİ Bankamatik memurunun aldığı maaş dudak uçuklattı