• USD  32,44
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.530,47
  • ALTIN  2.483,26
SON DAKİKA

İtalyan gazetesinin Black Friday manşeti ırkçılık tartışmalarını yeniden alevlendirdi

İtalyan gazetesinin Black Friday manşeti ırkçılık tartışmalarını yeniden alevlendirdi

05 Aralık 2019 21:11

İtalya'da yüksek tirajlı spor gazetesi Corriere dello Sport'un yarın birbirlerine rakip olacak iki siyahi futbolcunun fotoğrafını kullanıp, "Black Friday" manşetini atması tartışma konusu oldu.


İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 15. haftasında yarın akşam Inter ile Roma arasında oynanacak olan önemli maç öncesi, Corriere dello Sport'un manşeti ülkede bir süredir önü alınamayan ırkçılık tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Inter'in Belçikalı siyahi forveti Romelu Lukaku ile Roma'nın İngiliz siyahi stoperi Chris Smalling'in fotoğraflarını kullanarak, "Black Friday (Kara Cuma)" manşetini atan Corriere dello Sport'a başta iki kulüp olmak üzere pek çok taraftar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

NE DİYECEĞİMİZİ BİLEMİYORUZ

Inter kulübü Twitter hesabından "Her türlü ayrımcılığa her zaman karşıyız ve hep karşı olacağız." ifadeleriyle söz konusu manşete tepki verdi.

Roma kulübü ise Twitter hesabından yaptığı ironik paylaşımda, "Hiç kimse: Kesinlikle kimse: Tek bir ruh değil: (bakınız) Corriere dello Sport yazarı" ifadeleriyle ırkçılığa karşı kimsenin yek vücut olmadığına ve böyle bir başlığı bu gazetenin yazabildiğine dikkati çekti.

Fiorentina kulübü de söz konusu manşete Twitter hesabından, "Ne diyeceğimizi bilemiyoruz" ifadeleriyle tepki gösterdi.


Roma, Inter kulübü, İtalya Birinci Futbol Ligi, Black Friday
ÖNCEKİ Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş evinde ağırladığı Erzincanspor'u 3-0 mağlup etti SONRAKİ Rus uzman Lipovoy, ABD’nin Türkiye’ye karşı cephe alabileceğini belirtti