• USD  32,47
  • EURO  34,53
  • BORSA  9.571,11
  • ALTIN  2.472,73
SON DAKİKA

Kanser Savaşçısı Olcay Gizli Kahramanını Açıkladı: Mansur Yavaş

Kanser Savaşçısı Olcay Gizli Kahramanını Açıkladı: Mansur Yavaş

05 Mart 2021 01:28

Sosyal medyada çok takip edilenler arasında yer alan Olcay Senem 5 yıldan bu yana kansere karşı verdiği mücadeleyi anlattı. Olcay Senem Gizli Kahramanını da açıkladı. O isim Şaşırtmadı: Mansur Yavaş


Sosyal medyada sıklıkla takip edilen hesaplar arasında yer alan ve kansere karşı verdiği müthiş mücadele ile binlerce insanın sevgilisi haline gelen 43 yaşındaki Olcay Senem, 5 yıldan bu yana kansere karşı verdiği zorlu mücadeleyi YENİÇAĞ’a anlattı. Sanem, kanseri sürekli yendiğini ancak farklı organlara sıçramasına rağmen mücadeleyi bırakmadığını belirterek, “Bana ilk teşhis konduğunda, bana 6 ay yaşama süren var denildiği zaman çok daha pozitiftim. Oğlum var, onu kime bırakacağını düşünmüştüm. Umut’u ben büyüttüm. İlk teşhis konduğunda doktorlar 6 ay yaşarsınız dediğimizde ben hayatı tiye aldım, güldüm derken buraya kadar getirdik” dedi.

Kansere karşı verdiği mücadele ile binlerce insanın takdirini toplayan Olcay Sanem’in hastalık sürecine ilişkin açıklamaları şu şekilde:

5 seneden bu yana kanserle mücadele ediyorum. Oğlum için direniyorum ama sürekli kemoterapiler, ameliyatlar zorluyor beni tabii. Vücudum kemoterapiye bağışıklık kazandığı için vücudun cevap vermediği oluyor. Kemoterapiler değiştiği için de zor bir süreç oluyor. Daha önce belediyede çalıştım, son 10 yıldır da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde çalışıyorum. Lenf, meme kanserlerini yendim ama diğer bölgelere sıçramaya devam ediyor. Son olarak aldığım pet sonuçlarında da ciğerlere sıçradığını gördük. Bunun olması da normal çünkü kanserin süresi 5 yıl.

Bana ilk teşhis konduğunda, bana 6 ay yaşama süren var denildiği zaman çok daha pozitiftim. Oğlum var, onu kime bırakacağını düşünmüştüm. Umut’u ben büyüttüm. İlk teşhis konduğunda doktorlar 6 ay yaşarsınız dediğimizde ben hayatı tiye aldım, güldüm derken buraya kadar getirdik.

“10 YIL ZABITA OLARAK ÇALIŞTIM”

Kanseri yeniyorum, gidiyorum işe başlıyorum. Tekrar sıçrıyor, farklı farklı organlarda yeniden çıkıyor. Önce lenflerim alındı, daha sonraki sonuçlar iyi çıktı derken yeniden başka organlara sıçradı. Bu sefer bir mücadelenin daha içinde buldum kendimi.

10 yıl belediyede zabıta olarak çalıştım. Zor bir işim vardı. İş değiştirdim, Kültür Turizm’de çalışırken kanser teşhisi konulunca Ankara’ya gitmek zorunda kaldım, çünkü Kars’ta onkoloji servisi yok. Ankara’ya gidince de benim en büyük sorunum kalacak yer oldu. Çünkü misafirhanelerde en fazla kalma süresi 15 gün- 1 ay. Ben bunu da özellikle belirteceğim, tedavim bitsin Mansur Başkan’ı da ziyaret edeceğim, herkesin arkasında gizli bir kahraman vardır. Benim de arkamda Mansur Yavaş var. Çok sağolsun.

“TEDAVİM BİTTİKTEN SONRA ZİYARET EDECEĞİM”

Ben hep ona ‘tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan bir başkan’ diyorum. Benim tedavim 8 aydır tedavim devam ediyor, pandemi sürecinde misafirhane bulma imkânım yoktu. Ben de Mansur Başkana ulaştım. Sağ olsunlar en başından bu yana beni yalnız bırakmadılar. Mansur Başkan ve ekibi sürekli arayıp soruyorlar. Tedavim bittikten sonra da ziyaretlerine gideceğim.

Haziran’da geldiğimde karaciğerime sıçramıştı, kemoterapiye de cevap vermiyordum. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı aradım ama bakanlık bir şey yapamayacağını söyledi. Ya Kars’a gidip ölümü bekleyecektim ya da Ankara’da kalıp tedavi olacaktım. Bunun için de kalacak yer lazımdı. Mansur Başkan’a durumu anlatınca ‘misafirhanede kalacak, ben de maddi manevi destekleyeceğim’ dedi. Bu bizi çok mutlu etti tabii.

“MADDİ MANEVİ DESTEĞE İHTİYACIM VARDI”

Ben artık maddi ve manevi olarak tükendiğim için desteğe ihtiyacım vardı. Mansur Başkan’ın koca yüreği var. Haluk Levent de ziyaretime geldi. Burada misafirhanede kaldığımız ortam gerçekten çok iyi. En çok uzun süre kalan benim burada, belediye personeli çok hijyenik.

Dışarıdan gelen insanlar var, misafirhanelerde kalmak istiyorlar. Sıcacık bir yer, 3 öğün yemek var. Buradan kimse gitmek istemediği için sınırlama getiriliyor. Belediyeden beni her gün arıyorlar, rahat olup olmadığımı soruyorlar.

“KENDİ AYAKLARIN ÜZERİNDE DURACAKSIN”

Sen kendi ayakların üzerinde durmadan ben gitmeyeceğim hiçbir yere. Ben sana söz verdim. Oğlum, analar ölmez. Ben sensiz olamıyorum dedi bana, ben oğluma söyledim, sen üniversiteyi kazanacaksın, kendi ayakların üzerinde duracaksın. Oğlumu da 9 aydan bu yana görmüyorum. İnşallah kavuşurum.




kanser, mansur yavaş, olcay senem
ÖNCEKİ Gün gün Koronavirüs belirtileri Nelerdir? SONRAKİ Fatih Altaylı Mustafa Sarıgül'ü Ajdar'a Benzetti