• USD  32,50
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.434,38
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu: Sözde Cumhurbaşkanı demeye devam edeceğim

Kılıçdaroğlu: Sözde Cumhurbaşkanı demeye devam edeceğim

12 Ocak 2021 11:41

Parti Meclisi toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’lilerin ‘Sözde Cumhurbaşkanı’ eleştirilerine yanıt verdi.


Parti Meclisi toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’lilerin ‘Sözde Cumhurbaşkanı’ eleştirilerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden "sözde cumhurbaşkanı" olarak bahseden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası açmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle oldu:

"Sen CHP'nin İstanbul il başkanı ile uğraşacağına işsizlik sorunu nasıl çözülür diye kafa yorsana. Sen benimle uğraşacağına çöpten yiyecek toplayan kadınların sorunu nasıl çözülür diye uğraşsana. Bay Kemal, bay kemal... Teşekkürler en azından başına 'bay' lafı eklemişsin. Bakıyor bütün çocukların hepsinin işi gücü iyi. Memleketin sorununu Millet İttifakı olarak biz çözeceğiz. Kul hakkı yemeyeceğiz, kul hakkı yedirmeyeceğiz.

Kendisine sözde cumhurbaşkanı dedim diye çok alınmış. Bremen mızıkacıları gibi çıktılar hep beraber saldırıyorlar. Acaba bir yapay gündem oluşturabilir miyiz diye. Yaratan sensin kardeşim. Milleti açlığa mahkum eden sensin kardeşim. O nedenle ben sana sözde cumhurbaşkanı diyorum ve söylemeye devam ediyorum.

1 milyon lira tazminat davası açmış. Ben onun hakkında 1 paralık açıyorum. Değeri o kadar çünkü. Dolarla da açabilirdi.

Seçim kişiyi cumhurbaşkanı yapmaz bu gerçeğin bilinmesi lazım. Cumhurbaşkanı olması için TBMM'de Anayasa'nın 103. maddesinde yer alan yemini okumanız lazım. Yemini edeceksin o yemine sadık kaldığın sürece 83 milyonun cumhurbaşkanısın kimse buna itiraz edemez. Milletin iradesine her zaman her ortamda saygı duyulur. Milletin seçtiği kişinin de millete saygı duyması lazım. Karşılıklı olmazsa saygı olmaz. Kişi seçime girdi, seçimi kazandı, yemin metnini okudu ve cumhurbaşkanı oldu itiraz eden oldu mu? Hayır.


erdoğan, kılıçdaroğlu, parti meclisi, sözde
ÖNCEKİ Kadir Şeker'in kurtardığı kadının yeni marifetleri ortaya çıktı SONRAKİ Gözaltından geç bırakılan işçilere sokağa çıkma yasağı cezası kesildi!