• USD  32,55
  • EURO  34,89
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.431,26
SON DAKİKA

Lemi Çelik: Galatasaray'a karşı kurulan bir kumpas görmedim

Lemi Çelik: Galatasaray'a karşı kurulan bir kumpas görmedim

07 Eylül 2019 11:45

Medyafaresi TV Özel Video: Trabzonspor'un efsanesi Lemi Çelik Süper Lig'in ilk 3 haftasındaki görünümü Medyafaresi TV için yorumladı.


(Medyafaresi.com Özel Haber - Anıl Orman)

İşte Lemi Çelik'in Medyafaresi TV’ye yaptığı açıklamalar: 

Fatih Terim'e verilen 4 maç ceza

Fatih Terim'in almış olduğu cezayı az buluyorum. Çünkü Fatih hocam orda çok gereksiz bir yorum yaptı.

Geçen yıl 3 kupayı kazanan bir teknik adam diyorki "bize amatörce kumpaslar kuruldu"

Kumpas varsa 3 kupayı nasıl aldın hocam...

MEDYAFARESİ TV YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu yıl çok profesyonelce kumpaslar kurulduğu söylüyor, demekki kumpasların ne olduğunu çok iyi biliyorsun. Böyle oluncada gerekli önlemleri alırsın yine 3 kupayı kazanırsın.

Bu anlamda bence Fatih Terim'in açıklamaları biraz anlamsız bir demeç oldu. Çok fazla şey söylemek istemiyorum. Fatih hocamı da seviyorum.

Fatih Terim'e verilen cezanın 19:05'te açıklanması

Bir camianın kuruluş yıldönümüyle alay edercesine bir durum yaratılması hoş olmadı. Spor ahlakı ve kültürüne uygun olmayan bir davranış.

Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu'nu uyarmak gerekiyor.

Bu konuyla ilgili sorumlu bir danışman veya yönetici varsa istifa etmeli.

Galatasaray'a kumpas mı kuruluyor?

Ben Galatasaray'a karşı geçen yıl kurulan bir kumpas görmedim, bütün maçları izliyorum.

Umarım bu yılda olmaz. Gönül isterki bu tip düşünce yapısından artık çıkalım.

Futbolu spor ahlakı ve değerleri içerisinde yönetelim. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu herkese eşit mesafede davransın.

Kumpas iddialarından, bu tür yaklaşımlardan ülkemiz artık bıktı ve yoruldu.Lütfen artık bunları bitirelim.

Fenerbahçe'nin performansı

İlk 3 haftanın performans olarak en iyi iki takımı Trabzonspor ve Fenerbahçe.

Fenerbahçe'de takım ruhu ciddi anlamda oluşmuş ve gelişmiş durumda.

Ciddi bir taktik ve oyun disipliniyle mücadele ediyorlar. Sanki bir İngiliz liginde oynayan takımlar gibi, karşılaşamalara çok iyi motive oluyorlar ve ortaya mükemmel bir performans çıkıyor.

Oyuncu yeteneği ve kalitesi Trabzonspor'dan düşük olmasına rağmen bu takım ruhunu devam ettirebilirseler şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri Fenerbahçe.

Trabzonspor'un performansı

Trabzonspor'un bireysel yetenekli ve yaratacı oyuncuları Fenerbahçe'den çok daha fazla. Ancak takım kadrosu geniş olmadığı ve çok sık maç yaptıkları için zaman zaman oyun temposu çok düşmekte. İstenilen sonuçları alamayabiliyolarlar.

Yetenekli ve yaratıcı oyuncuları, Ünal hocanın yaratmış olduğu mükemmel bir takım ruhuyla beraber şampiyonluğun en büyük favorisi diyebiliriz.

Beşiktaş'ın performansı

Beşiktaş çok sporcu kaybetti.Elindeki bir çok yetenekli futbolcuyu yüksek maliyetlerinden dolayı elinden çıkarmak zorunda kaldı. Beşiktaş'ta çok fazla oyuncu gidip geliyor, bir türlü takım olamadı.

Özellikle giden oyuncular yeri dolmadı.Sağ ve sol ön kanatta oyuncu kalmadı.

Quaresma gitti, Lens verimsiz, yeni alınan Boyd çok verimsiz...

Beşiktaş'ın işi bir hayli zor.

Galatasaray'ın performansı

Galatasaray Diagne'yi gönderdi, niye gönderdi anlamak çok zor. Falcao geldi fakat ben Falcao'nun faydalı olucağına inanmıyorum.

8 milyon euroya oynuyor Falcao.. Bu kadar değerliyse, bu kadar katkı sağlayacaksa küme düşmemeye oynayan Monaco neden hiç bonservis ücreti almadan elden çıkardı... Düşünmek gerekiyor.

Galatasaray'ın yapmış olduğu son dört transferden üç tanesinin ne vereceğini bilmiyoruz. Onların performansını görünce Galatasaray hakkında çok daha net yorum yapabiliriz.

Şampiyonluk için Galatasray her zaman büyük camiadır, şampiyonluğa oynayacaktır. fakat Galatasaray'da geçmiş yılların vermiş olduğu kadro yorgunluğu arttı. Artık süresini doldurmuştur ve yeni bir kadro yenilemesine ihtiyaç vardır.elinde hiçbir Türk oyuncusu bulundurmayan Galatasaray'ın bu değişim sürecinde ciddi sıkıntılar yaşayacaktır.

Ayrıca takım içerisinde gelir dağılımda büyük bir dengesizlik oluştu. Birsi 5 birisi 8 milyon euro alırken diğerleri 1-1.5 milyon euro almaktadır. Bu tip iç sorunlarda ortaya çıkabilirve takım ruhunu bozabilir.

Galatasaray'ın ileride çok iyi sonuçlar alacağını düşünmüyorum.

Şenol Güneş ve Milli Takım

Milli takım mükemmel bir yeni oluşum içerisinde.Özellikle Şenol hocamızın göreve geldikten sonra orataya koyduğu birlik ve beraberlik ruhu sporcularımıza çok pozitif yansıdı.İçlerinde bulunan gizli enerjiyi gizli performansı orataya çıkardı.

Milli Takımın 2002 Dünya Kupası'nda gösterdiği performans gibi büyük başarı yakalayacağına inanıyorum.

VAR sistemi ve hakemlerin performansı

Yıldırım Demirören'in TFF başkanlığı yaptığı süreçte yapmış olduğu tek doğru hareket VAR sistemini getirmek oldu. Kendisini kutluyorum. Var sistemi Türk futboluna iyi bir adalet getirecektir.

Eğper iyi idare edilebilirse hakem hatalarının yaklaşık yüzde sekseni giderilmiş olacak ve ligimiz adil bir şekilde yönetilmiş olacak. Tüm takımların hakkaniyetli bir şekilde doğru puanı almasını sağlayacak.

 İlk 3 haftada hakemler ortaya iyi bir performans koymasala bile VAR sistemiyle bu hataları düzelttiler.Bu sistem devam ettikçe bir çok hata giderelirmiş olacak ve daha adaletli sonuçları elde etmiş olacağız.

(Medyafaresi.com)


ÖNCEKİ Ali Babacan'ın ekibinde kimler var ? SONRAKİ İmamoğlu: Araçların hepsi ihtiyaç fazlası...