• USD  32,34
  • EURO  35,18
  • BORSA  8.718,11
  • ALTIN  2.244,79
SON DAKİKA

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız? sorusuna yanıt verdi

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız? sorusuna yanıt verdi

23 Ocak 2020 10:16

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruya "Öyle bir şey yok" diyerek yanıt verdi. Yavaş ayrıca, "Bir partinin genel başkanı olmak gibi bir düşünceniz var mı?" sorusuna da "Öyle bir hedefim yok" diyerek yanıt verdi.


Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı yönündeki tartışmalara "Yok. Öyle bir şey yok" diyerek yanıt verdi. Mansur Yavaş ayrıca bir partinin genel başkanı olmayı hedeflemediğini de dile getirdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin tartışmalara yer verdi. ABB Başkanı'nın kentin sorunlarına odaklandığını dile getiren Selvi, Yavaş'ın kamuoyu araştırmalarında memnuniyet oranının en yüksek belediye başkanı olduğunu da belirtti.

YAVAŞ, CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI DÜŞÜNMÜYOR

Selvi, halkın %68'inin Yavaş'ın belediye başkanlığından memnun olduğunu söyledi. Mansur Yavaş'ın siyasi hayatına ilişkin kariyer hedeflerini irdeleyen Selvi, ABB Başkanı'nın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı düşünmediğini belirtti.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'teki yazısında ilgili kısım şu şekilde:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sabah kahvaltısında Hürriyet Ankara'nın konuğuydu. Ankara'ya o kadar odaklanmış ki torunu hakkında bir şeyler paylaştıktan sonra işi yine Ankara'ya bağladı. Öyle olunca sorular birbiri ardına geldi.

"YOK, ÖYLE BİR ŞEY YOK"

Peki, Mansur Yavaş'ın genel siyasete ilişkin bir kariyer planlaması var mı? Bunu sorduğumuz an, bir telaşla "Yok yok. Ulusal siyasette bir planım yok" dedi. Daha açık sorduk. "Bir partinin genel başkanı olmak gibi bir düşünceniz var mı?" dedik. Bu kez daha net bir şekilde "Yok yok. Öyle bir hedefim yok" diye kestirip attı. Bu kez cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusu geldi. Biz onu sıkıştırdığımızı düşünüyorduk ama o kısa ve net bir cevap verdi. "Yok. Öyle bir şey yok" dedi. Gerçi bu tür görevler istenilmez, millet isterse verir.


cumhurbaşkanı, politika, ankara, mansur yavaş, Güncel
ÖNCEKİ Ensar’ın yarışmasını tanıtmak Için MEB seferber oldu SONRAKİ Akhisar ve Ankara'daki depremler sonrası toplamda 232 artçı sarsıntı meydana geldi