• USD  32,49
  • EURO  34,75
  • BORSA  9.532,11
  • ALTIN  2.490,13
SON DAKİKA

Masumlar Apartmanı karakterinin hastalığı ne?

Masumlar Apartmanı karakterinin hastalığı ne?

14 Ekim 2020 01:09

TRT 1 ekranlarında yayınlanan dizi Masumlar Apartmanı'ndaki Han karakterinin hastalığı dizinin sıkı takipçilerinin merak konusu oldu.


TRT 1'in sevilen dizisi Masumlar Apartmanı'nın baş karakteri Han, bir şirketin CEO'su olsa da geceleri dışarı çıkıp çöp topluyor. Han çöp toplama ve biriktirme alışkanlığını kimseye haber vermeden yapıyor. Dizide Han'ın bu davranışının sebebinin, küçükken annesinin en sevdiği oyuncağı çöpe atması sonucu oluştuğu açıklanıyor. Peki Han'ın çöp toplama hastalığının adı ne? Dizinin fanlarını oldukça meraklandıran bu hastalığa dispozofobi deniyor. Yani çöp toplama ve biriktirme hastalığı olan "kompülsif biriktirme hastalığı".

Dispozofobi nedir?

Dispozofobi, kişi için önemli olan hiçbir şeyi atamama ve biriktirme hastalığıdır. "İstifçilik" olarak da adlandırılan bu hastalık, değersiz, sağlıksız, kullanılmayan tüm eşyaların biriktirilmesi ve atılamaması durumuna deniliyor. Dizpozofobiye sahip olan kişiler bazı eşyalarını ileride lazım olabilir düşüncesiyle saklıyor. Dispozofobi hastaları eski dergiler, plastik kaplar, giysiler, önemsiz e-postalar, faturalar, not tutulmuş ya da liste yapılmış kâğıtlar gibi gereksiz birçok şeyi biriktirir. Dispozofobi belirtileri nelerdir? Her şeyi biriktirme eğilimi Topladıkları eşyaları birisi atmaya kalktığı zaman aşırı tepki gösterme ve kriz geçirme


masumlar apartmanı, han, dispozofi
ÖNCEKİ AKP Meclis grubu neden toplanamıyor? SONRAKİ Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlundan sert tepki