• USD  32,59
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.421,40
SON DAKİKA

Meral Akşener: AYM üyesi Yıldırım istifa etmeli

Meral Akşener: AYM üyesi  Yıldırım istifa etmeli

17 Ekim 2020 02:14

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk TV’de Türkiye’nin Nabzı Özel programının konuğu oldu.


Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım’ın ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımı hakkında konuşan Akşener, bu tweet için ‘Darbe iması hissettiniz mi?’ sorusuna, “Valla bilmiyorum. Yalnız bu ilgili arkadaşın şu anda attığı o tweetin üstüne heralde 1 milyon dolar para verseler o kadar faydası dokunmazdı AK Parti açısından. Şuur altını harekete geçirecek bir tweet oldu” yanıtını verdi.

“O TWEET BİR TARTIŞMAYI FARKLI BİR BİÇİMDE PERDELEDİ” Akşener, şöyle konuştu: * Anayasa Mahkemesi üyelerinin hepsi dahil olmak üzere, ama son zamanda bürokratın, özellikle hakim ve savcıların sosyal medya üzerinden siyasilere yönelik tavır koymalarını doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. * Çünkü o zaman tutun ki bir mahkemelik durumunuz oldu, gittiniz o beyefendinin karşısına, ihsası rey etmiş durumda olurlar ki bunu çok zararlı buluyorum. * Anayasa Mahkemesi ile ilgili bir tartışma başlamıştı. Bu ilgili arkadaşın ‘ışık’ tweeti ile başka bir yere evrildi. O da başka bir tartışmayı farklı bir biçimde perdelemiş olmakla birlikte, sayın Soylu ve sayın Bahçeli’nin başlattıkları o tartışmayı ben Türkiye açısından çok manidar buluyorum, doğru bulmuyorum. * Türkiye uzun bir zamandır kurumlarını tahrip ederek, saygınlığını yerle bir ederek bir bakış açısıyla yönetiliyor. Bunu doğru bulmuyorum.

“İSTİFA ETMELİ” “AYM üyesi Engin Yıldırım istifa mı etmeli, bir disiplin soruşturması mı başlatılmalı” sorusuna Akşener, şu yanıtı verdi: * Bence istifa etmeli. Kişisel görüşüm. Hiç yoktan zaten Anayasa Mahkemesi’ne ok atıldığı bir dönemde… * Barolar gündeme geldi, barolar parçalandı. Şimdi Anayasa Mahkemesi üzerinden bir tartışma başladı. O tartışmayı haklı noktaya getirecek bir davranış biçiminin doğru olmadığını düşünüyorum.


meral akşener, engin yıldırım
ÖNCEKİ AKP'li vekil 45 kez test yaptırmış SONRAKİ Yargıtay'dan kapı kilidi değiştiren kocaya kötü haber