• USD  32,58
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.507,80
SON DAKİKA

Meral Akşener de maklube tartışmasına katıldı

Meral Akşener de maklube tartışmasına katıldı

22 Eylül 2019 11:00

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün “Düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasın” sözleri ile başlattığı tartışmaya dahil oldu.


Akşener, “Belki maklubeye kaşık sallayanları bilmiyorum ama o maklubeyi pişirenleri biliyorum. İfade için haftaya bir kez daha dilekçe vereceğim" dedi. 

Yeniçağ’dan Sümeyra Kırca’nın haberine göre,  gazi ve şehit yakınlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen Akşener, program sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşener, “Adalet Bakanı'ndan beklentimiz, FETÖ'yle ilgili kararlılık ve dikkattir. Kendi aralarındaki söz düellosundan bir FETÖ borsası açıldığını görüyoruz. Bunu Şamil Tayyar Bey 2 yıl evvel önce söylemişti. Biz de bunun üzerine çok gittik, 3 araştırma önergesi verdik. Önergelerimiz Cumhur İttifakı paydaşları tarafından reddedildi” diye konuştu.

Hakkında ‘birdenbire’ soruşturma açıldığını belirten Akşener, "İfadelerimi almaları için ben de dilekçe verdim.  Umarım Adalet Bakanı bu defa bu ifadenin alınmasını sağlar. Çaycının çorbacının içerde olduğu ama zenginlerin dışarda olduğu mücadele yapılamaz o gerçekten insanların vicdanlarını yaralar. İktidar bünyesindeki sözlü kavgaların bu mücadeleye umarım bir yararı dokunur" ifadesini kullandı. 

Akşener, 31 Mart yerel seçimlere gitmeden önce CHP ile başlattıkları işbirliğinin devam ettiğini kaydetti. 


seçim, meal akşener, maklube
ÖNCEKİ Livaneli'den Berkin Elvan ve Eren Bülbül mesajı SONRAKİ Rektörden tepki çeken Neslican paylaşımı