• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Migros İşçileri Yaşadıkları Tacizleri Anlattı

Migros İşçileri Yaşadıkları Tacizleri Anlattı

08 Nisan 2021 00:27

Pandemi sürecinde kod29 ile tazminatsız bir şekilde işten çıkarılan ve mağdur edilen Migros çalışanları tam 93 gündür Anadolu Grup önünde mücadelelerine devam ediyor.


Sevim Göneş ve Gülay Bekten sendikaya üye oldukları için Kod-29 maddesiyle işten atıldılar. Sevim Göneş, Kod-29’dan işten atıldıkları için iş bulamadığını ailesine destek olamadığını belirtti. Göneş aynı zamanda Migros depolarında çalışırken maruz kaldıkları Mobbing ve tacizi TELE1 muhabiri Engin Açar’a anlattı.

Göneş TELE1’e anlattı:

“Biz depoda zaten baskı altında çalışıyorduk. Dile getirdiğimizde, ‘susacaksın, yapacaksın’ diyorlardı. Tacize uğradığımızı söylediğimizde amirimize bize, ‘senin başka seçeneğin yok. Sen burada çalışmak ve ailene ekmek götürmek zorundasın. Başka yerde iş bulamazsın’ yanıtını aldık. Bir arkadaşımız daha vardı, bir tacizci amir dedi ki ona ‘Ya ben senin rızanla sana dokunacağım ya senin ailen duyacak ya da sen bu işten çıkıp gideceksin’ tehdidini ediyorlardı. Biz bunlarla karşı karşıya kaldık. Biz bunun mücadelesini verdiğimizde, baş kaldırdığımızda ceza olarak; kadınları özellikle gece vardiyasında soğuk depoya gönderip sabaha kadar o depolarda çalıştırdılar. Kadınsal rahatsızlığımız olduğunda ve bunu dile getirdiğimizde onu öğrenmeye çalışıyorlardı. Bunun cezası ya soğuk depoya gitmekti ya da erkeklerin çalıştığı en ağır işin olduğu bölümlere gönderiyorlardı. Kod-29’dan bizi işten attılar hem sicilimizi kirlettiler hem bizi ahlaksız, hırsız, edepsiz olarak gösterdiler. Gittiğimiz iş yerleri Kod-29’dan ötürü bize işe almıyorlar.

“BOYUN EĞMEYİN”

Göneş tüm kadınlara seslendi ve “Tüm kadın arkadaşlarıma sesleniyorum, boyun eğmeyin” dedi.

Bir diğer Migros direnişçisi Gülay Bekten ise, “Patronlar ellerine Kod-29’u sopa gibi ellerine aldılar bizi suçlayarak işten attılar” dedi.


taciz, migros
ÖNCEKİ Cem Ceminay Sağlık Bakanına Seslendi: 65 yaşı eve Tıkarsanız daha çok Zevzeklik Yaparlar SONRAKİ Tekel Bayilerine Tarikatçilerden Taciz