• USD  32,53
  • EURO  34,88
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.431,84
SON DAKİKA

Öğretmenler Atatürk Havalimanına fidan dikecek

Öğretmenler Atatürk Havalimanına fidan dikecek

27 Mayıs 2022 11:07

Bağcılar Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenlere Atatürk Havalimanı'nda yapılacak millet bahçesi için fidan dikim etkinliği görevlendirme yapıldı.


Atatürk Havalimanı'nda yapılacak millet bahçesi için fidan dikim etkinliği 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Kamu çalışanlarına fidan dikimi mitingine katılmaları için baskı yapıldığını haberleri gelirken Bağcılar Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne de yazı gönderildi.

Evrensel'in haberine göre, okul idarecileri ve öğretmenlerin fidan dikim töreni ve İstanbul'un fethi törenine katılmaları zorunlu kılındı. "29 Mayıs İstanbul Fethi Programına katılacak İdareci-Öğretmen Listesi" başlıkla gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: "29 Mayıs Pazar günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesinde yapılacak olan fidan dikimi ve İstanbul'un Fethi'nin 569.yılı kutlamalarına aşağıdaki ismi yazılı olan idareci ve öğretmenlerimizin görevlendirilmeleri müdürlüğümüzce uygun görülmüştür."


Eğitim Sen 9 No'lu Şube Yöneticisi İsmail Demir, duruma tepki gösterirken, "Bu okulun 6 sınıfıyla beraber 29 Mayıs'ta Atatürk havalimanında yapılacak mitinge katılım çağrısı yapıldı. Hani 'okula, camiye, kışlaya siyaset girmez'di. Son sınıf öğrencilerinin sınav hazırlıkları, öğretmenlerin pazar günü planları zapturapt anlayışıyla yok sayılarak, iradesi dışında sorumluluk veriliyor. Eğitim-Sen 9 No'lu Şube olarak bu uygulamayı eğitim alanına yapılan bir dayatma olarak görüyor ve sınav kaygılarının yaşandığı bu süreçte öğretmen ve öğrencilerimize izin ya da görevlendirme anlayışını protesto ediyoruz" dedi. 


atatürk havalimanı
ÖNCEKİ Erdoğan'ın avukatından Kılıçdaroğlu açıklaması SONRAKİ Köpek gibi görünmek için 260 bin TL harcadı