• USD  32,56
  • EURO  34,89
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.430,48
SON DAKİKA

Osmanlı Torunu Kavgası Saray'a Sıçradı, AKP'li Vekil Şikayet edildi

Osmanlı Torunu Kavgası Saray'a Sıçradı, AKP'li Vekil Şikayet edildi

02 Ağustos 2022 12:09

İkinci Abdülhamid’in torunlarından Orhan Osmanoğlu Ogunhaber’de yer alan köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaretinin detaylarını yazarken isim vermeden AKP milletvekili Mücahit Birinci'yi şikayet ettiğini açıkladı.


İkinci Abdülhamid’in torunlarından Orhan Osmanoğlu Ogunhaber’de yer alan köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaretinin detaylarını yazdı.Ziyaret sırasında AKP'li bir milletvekilinden de şikayet edildi.

HANGİ AKP’LİYİ ŞİKÂYET ETTİLER
Daha önce Ak Parti içinden bir isim şu an ismini zikretmek istemiyorum, kız kardeşim Nurhan Sultan'a Twitter üzerinden hiç hoş olmayan Tweet'ler atmıştı. Bu şahsın da orada konusu geçti bu yakışıksız durumdan rahatsızlığımızı dile getirdik. Cumhurbaşkanımız içimizde olan bu tür durumları kendisinin de tasvip etmediğini, rahatsızlık duyduğunu belirtti Nurhan'ı sükunete davet etti.

Çok güzel bir görüşmeydi, çok samimi ve içten bir görüşmeydi. Babamızla zaman zaman şakalaşarak içtenliğini sergileyerek bütün nezaketiyle bizleri ağırladı. Çoğunlukla biz konuştuk kendileri daha az konuştu.

Bir ara nasıl geçindiğimi, neler yaptığımı sordu. Kendisine emekli olduğumu ve aynı zamanda ogunhaber.com da arada bir köşe yazıları yazdığımı söyledim. Sayın Cengiz Aygün Bey'e ve kurumun yönetim kuruluna çok selamlarını iletmemi istedi. Yazılarını yakından takip ettiklerini söyledi. Ben işim, gelirim konusunda detaya inmedim, öyle olunca kendilerinden bu yönde bir talebimiz var şeklinde bir ima oluşsun istemedim.

Babam da kendilerinden herhangi bir talepte bulunmadı ancak bazı açılışlara davet edilirse memnun olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanımız en son yapılan İstanbul'un Fethi kutlamalarını herkese açık yaptıklarını ve herkesi, bütün halkı davet ettiklerini belirtti. "Özellikle ismen sizleri çağırmadığım için üzülmeyin." dedi. Ben de orda söze dahil olarak dedim ki, "Efendim biz gençler olarak koşarız geliriz, babamız 90 yaşına girmek üzere biz onu düşünüyoruz, o kalabalığa, halkın içine girmesi zor olur, davetli olarak protokolde bulunması katılmasını mümkün kılar, o nedenle böyle bir davet talebi söz konusu oldu." dedim.


Kendileri bana dönerek "Sen böyle durumlarda oraya geldiğinde ve Orhan Osmanoğlu olarak kendini tanıttığında bütün korumalarım, ekibim seni tanıyor asla böyle bir sıkıntı olmaz." şeklinde cevap verdi. Tabi o kalabalığa babamızı getirmemiz mümkün olmadığı için biz kendisine yine davet edilme konusunu ifade ettik. Başka bir talebimiz yoktu.

Tartışma şöyle olmuştu:

Osmanlı torunu Nurhan Sultan Osmanoğlu, ailesinin İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne davet edilmemesine tepki gösterdi. Osmanlı torununa yanıt AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci’den geldi. 

Nurhan Sultan Osmanoğlu, Twitter’da “Devletimizin İstanbul'un fethini büyük bir özenle kutlanması halkımızın nezdinde de çok büyük yere sahiptir. Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunları olarak Osmanoğulları'nı temsilen Hanedan Ailesi Reisi, babam Harun Abdülkerim OSMANOĞLU'nun bu kutlamaya davet edilmesini beklerdik” diye yazdı.

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci ise Nurhan Sultan Osmanoğlu’na şöyle yanıt verdi: 

“Kıymetli Nurhan Sultan Hanımefendi, Sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşlarısınız. Seyahat özgürlüğünüz de mevcut. Tüm vatandaşlarımız gibi sizler de tören ve açılışa davetlisiniz. Fakat Fethi Mübin aziz milletimizin tamamının değeridir, mülküdür. Bir aileye ait değildir.”

2. Abdülhamit'in torunu Orhan Osmanoğlu da tartışmaya girdi. Orhan Osmanoğlu, AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci’nin mesajıyla ilgili “Gereken cevabı verdik. Birinci bey ne kasıtla söylemiş araştıracağım . Demek Seyhat özgürlüğü bize verilmiş” satırlarını paylaştı.


mücahit birinci, osmanlı torunları
ÖNCEKİ Norveç Adalet Bakanının Bu Pozu Çok Tartışıldı; Bakın Neden? SONRAKİ Kiracı anketi: İşte zorlanmadan ödeyebilenlerin oranı