• USD  32,36
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,88
SON DAKİKA

Pınar'ın katilini savunmak için açılan hesaba suç duyurusu

Pınar'ın katilini savunmak için açılan hesaba suç duyurusu

21 Temmuz 2020 19:18

CHP Muğla Kadın Kolları Başkanlığı, Muğla'da öldürülen Pınar Gültekin'in katil zanlısı Cemal Metin Avcı için Instagram'da açılan 'Cemal Metin Avcı Yalnız Değildir' adlı sayfa hakkında suç duyurusuNda bulundu.


5 gün önce Muğla'da kaybolan ve kendisinden haber alınamayan Pınar Gültekin'in bugün ormanlık alanda cansız bedenine ulaşıldı. Katilin Gültekin'in eski sevgilisi Cemal Metin Avcı olduğu ortaya çıktı.

Gültekin'i öldüren katil Cemal Metin Avcı için sosyal medya uygulaması Instagram'da 'Cemal Metin Avcı Yalnız Değildir' adlı sayfa açılması büyük tepki çekti. Cumhuriyet'in haberine göre, CHP Muğla Kadın Kolları, hesabı açanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP'li kadınların yaptıkları yazılı açıklamada yer alan ifadeler şöyle:

"Muğla CHP İl Kadın kolları olarak ilimizde vahşi bir cinayete kurban giden Pınar Gültekin’in derin üzüntüsü içerisindeyken bir de bu vahşi cinayeti meşrulaştıran, suçu ve suçluyu öven paylaşımları görmek canımızı çok ama çok yakmıştır. Suçlular kadar suçu övenler de hatalıdır. Biz bu durumu asla kabul etmiyoruz. Pınar Gültekin cinayetini meşrulaştıran paylaşımlar yapan “Cemal Metin Avcı Yalnız Değildir” adlı instagram hesabının yöneticileri hakkında Suçu ve Suçluyu Övme Suçu (TCK 215) kapsamında soruşturma açılması için avukatımız Pınar Alpay Tozun aracılığı ile Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna duyururuz.”


muğla, suç, pınar gültekin, cemal Metin avcı
ÖNCEKİ İstanbul Sözleşmesi kadınlar için neden hayati öneme sahiptir? SONRAKİ 16 yaşındaki Eylem'den haber alınamıyor