• USD  32,60
  • EURO  34,77
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.496,86
SON DAKİKA

Rasim Ozan Kütahyalı nereye kaçtı?

Rasim Ozan Kütahyalı nereye kaçtı?

17 Temmuz 2019 12:54

Boşnaklar için söylediği iğrenç sözler nedeniyle yargılandığı davada hakkında yakalama kararı çıkarılan Rasim Ozan Kütahyalı, bulunamadı. Mahkeme, yakalama emrinin infazının beklenmesi için duruşmayı erteledi.


Hakkında yakalama kararı bulunan Rasim Ozan Kütahyalı, Boşnaklara yönelik sarf ettiği çirkin sözler nedeniyle yargılandığı davanın duruşmasına bir kez daha katılmadı. Daha önce de farklı gerekçelerle duruşmalara katılmayan Rasim Ozan Kütahyalı’yı polis de bulamadı.

MÜŞTEKİLER DURUŞMADA HAZIR BULUNDU

Bir televizyon kanalındaki spor programında sarf ettiği sözlerle Boşnaklara hakaret ederek hakkında, “Halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Rasim Ozan Kütahyalı’nın yargılamasına devam edildi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde 5. celsesi yapılan duruşmaya sanık Rasim Ozan Kütahyalı katılmadı. Müşteki Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı avukatları katıldı.

AVUKATI DA MÜVEKİLİNİN BULUNAMADIĞINI SÖYLEDİ

Mahkeme hakimi, sanık Kütahyalı’nın yakalama emrine yaptığı itirazın İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiğini açıkladı. Müşteki avukatları sanığın yakalama emrinin infazının beklenmesine karar verilmesini talep etti.

Kütahyalı’nın avukatı ise müvekkilinin bulunamadığını belirterek, soruşturma aşamasında dinlenen tanıkların yeniden dinlenmesini talep etti. Mahkeme, soruşturma aşamasında dinlenen tanıkların yeniden dinlenilmesi talebini reddetti. Sanık Rasim Ozan Kütahyalı’nın hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.


mahkeme, avukat, boşnak, Rasim ozan
ÖNCEKİ HDP'li Meral Danış Beştaş: İstanbul Sözleşmesi için Meclis araştırması açılsın SONRAKİ FaceApp uygulamasında yüz değiştirenler dikkat