• USD  32,59
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.506,03
SON DAKİKA

S400 konusunda çalışılması için anlaşma sağlandı

S400 konusunda çalışılması için anlaşma sağlandı

14 Kasım 2019 06:43

Trump, "Türkiye'nin S400 satın alması büyük zorluklar çıkarıyor. Bugün de konuştuk gelecekte de görüşeceğiz. Umarım bu sorunu çözeceğiz. Dışişleri Bakanımız ve karşılıklı güvenlik danışmanlarımızın S400 konusunda çalışması için anlaştık" dedi


Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekâtı sonrasında gerilen iki ülke ilişkilerini normalleştirmek için gerçekleştirilen ziyaret kapsamında başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı Türk heyeti ile ABD Başkanı Donald Trump ve yönetimi arasında bir görüşme gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, Başkan Donald Trump ve eşi Melania Trump Beyaz Saray’da karşıladı.
“CUMHURBAŞKANI İLE UZUN ZAMANDIR DOSTUZ”



 


Trump toplantı öncesi, “Sizi burada ağırlamak büyük şeref. Kürtlerle görüştük gayet memnunlar. Ateşkes yerinde duruyor. Biliyorsunuz askerlerimizi belirli bir süre içinde çekmiştik. Artık diğer insanların sınırları için endişelenmeyi kesmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kendi sınırlarımızı düşünmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum yapmış olduklarından dolayı” şeklinde konuştu.

Trump, “Cumhurbaşkanı ile çok iyi dostuz. Uzun zamandır dostuz. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Nereden geldiğimizi çok iyi anlıyoruz ve sorunlarımızı çok iyi anlıyoruz. Bahsettiğimiz bölgede Türkiye’den birçok insan hayatını kaybetti. Bu konuda da bir şeyler yapmamız gerekiyor. S400 ve F-35 konularını da görüşeceğiz. İki ülke arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.

İHA
ERDOĞAN BASIN TOPLANTISINI İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise karşılama konuşmasında “Basın toplantısında her şeyi anlatacağız” açıklamasını yaptı.

Erdoğan ve Trump Oval Ofis’te
SENATÖR TOPLANTISINA GEÇİLDİ

ABC News’in Beyaz Saray muhabiri Karen Travers’ın verdiği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başakanı Trump Oval Ofis’teki senatörlerle toplantıya geçti.

Senatörlerin arasında Lindsey Graham, Tim Scott, Joni Ernst, James E. Risch ve Ted Cruz’un yer aldığı öğrenildi.


Senatörler bir kısmı basına açık yapılan toplantıda Türkiye’nin Rusya’nın yanında yer almamasını istedi. Kısa süren basına açık görüşme sırasında Türkiye ve ABD’nin dostluğunun altı çizildi ve ABD’nin S400 konusundaki endişeleri belirtildi. Senatörler ayrıca Suriye’deki Kürtlere karşı Türkiye’nin tavrını eleştirdi.


türkiye, abd, trump
ÖNCEKİ Şanlıurfa'daki tugayda ardarda patlamalar SONRAKİ Hilal Kaplan'a şok sözler