• USD  32,37
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.326,32
SON DAKİKA

Saadet Partili Karaduman'dan dikkat çeken konuşma

Saadet Partili Karaduman'dan dikkat çeken konuşma

23 Nisan 2019 18:35

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman,” Meclisimizin açılışının 99'uncu yıl dönümü. Kurtuluş Savaşı, Lozan Antlaşması, cumhuriyetin ilanı ve 3 dönem; tek partili yıllar, çok partili yıllar ve AK PARTİ'li yıllar”.


Hülya Karabağlı

TBMM’nin 23 Nisan özel oturumunda grubu olmayan siyasi partilere verilen 3 dakikalık konuşma süresinde kürsüye gelen Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, çocuklar için kara tarihleri hatırlatan konuşmasıyla dikkat çekti. Çocuk bayramına kavuşamayan çocukları tek tek gündeme getiren Karaduman, “Giresun'un Eynesil ilçesinde ölümünde birçok şaibe bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz'ın; Cizre'de öldürülen ve cansız bedeni derin dondurucuda saklanan Cemile'nin; Samsun'un Tekkeköy ilçesinde açlık sebebiyle yaşamını yitiren 2,5 aylık Kübra'nın; Meriç Nehri'nde boğularak hayatını kaybeden Ayşe öğretmenin 3 yaşındaki Halil Münir adlı çocuğunun ve 11 yaşındaki Abdulkadir Enes'in; Eren Bülbül'lerin, Yasin Börü'lerin, Berkin Elvan'ların ve KHK'lerle anne ve babasından ayrı bırakılan çocuklarımızın; cezaevlerinde doğmak ve büyümek zorunda kalan çocuklarımızın; ülkemizde küçük yaşta çalıştırılan yüz binlerce işçi çocuğumuzun” diye konuştu.

Karaduman’ın genel kurul konuşması şöyle.

SAADET PARTİSİ ADINA ABDULKADİR KARADUMAN (Konya) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, kıymetli misafirler; hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 99'uncu kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum.

Öncelikle, Ankara'nın Çubuk ilçesinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Levent Gök'e yapılan saldırıyı ve bu saldırıya zemin hazırlayan kutuplaştırıcı, ötekileştirici ve düşmanlaştırıcı söylemleri bütün nefretimizle kınıyoruz. (CHP sıralarından alkışlar)

Bu saldırının aslında Sayın Genel Başkan ve Sayın Levent Gök'ün şahsında birlik ve beraberliğimize, toplumsal barış ve huzurumuza ve de Millet Meclisine yönelik olduğunu ifade ediyor, ülkemiz ve milletimize ve Meclisimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. (CHP sıralarından alkışlar)

Bugün 23 Nisan 2019. 3 ayrı bayramı bir arada yaşıyoruz: Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 99'uncu yıl dönümü, Ulusal Egemenlik Bayramı ve Çocuk Bayramı. Bu 3 bayramımız da ülkemize ve insanımıza hayırlı olsun.

Meclisimizin açılışının 99'uncu yıl dönümü. Kurtuluş Savaşı, Lozan Antlaşması, cumhuriyetin ilanı ve 3 dönem; tek partili yıllar, çok partili yıllar ve AK PARTİ'li yıllar. Parlamenter sistem ve de toplumsal barışa ve huzurumuza çok büyük katkılar sağlayan, hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasiden asla taviz vermeyen cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi. Aslında tam da burada tüm sistemler, yasalar ve sözleşmeler temel hak ve özgürlüklerin güvencesi olduklarında anlamlı olacaktır. Buradan hareketle yine öncelikli gayemiz sözü muhkem kılmaktır yani güçlendirmektir. Zira, sözün muhkem kılınmasıyla sadece muhkem olanın söz söyleyebilmesi elbette ki aynı şey değildir. 51 kişinin 49 kişiye tahakkümü milletin egemenliği olmasa gerektir. Hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan haklarına giden yol, 99 kişiye karşı 1 kişinin temel hak ve özgürlüklerini korumaktan geçer. Bu kavramlara sahip çıkan Meclisimiz, tarih boyunca bütün siyasi iktidarların kendisi gibi düşünmeyenleri terörize ve kriminalize etmesine, haksızlık ve adaletsizliği hükûmet etme biçimi hâline getirmesine asla müsaade etmemiştir. Aksi hâlde… Ülkemiz geleceği parlak bir ülkedir, hep öyle kalmaya da devam edecektir.

SAADET PARTİSİ ADINA ABDULKADİR KARADUMAN (Devamla) -Yine bu vesileyle, özellikle, bu Çocuk Bayramı'na kavuşamayan Giresun'un Eynesil ilçesinde ölümünde birçok şaibe bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz'ın; Cizre'de öldürülen ve cansız bedeni derin dondurucuda saklanan Cemile'nin; Samsun'un Tekkeköy ilçesinde açlık sebebiyle yaşamını yitiren 2,5 aylık Kübra'nın; Meriç Nehri'nde boğularak hayatını kaybeden Ayşe öğretmenin 3 yaşındaki Halil Münir adlı çocuğunun ve 11 yaşındaki Abdulkadir Enes'in; Eren Bülbül'lerin, Yasin Börü'lerin, Berkin Elvan'ların ve KHK'lerle anne ve babasından ayrı bırakılan çocuklarımızın; cezaevlerinde doğmak ve büyümek zorunda kalan çocuklarımızın; ülkemizde küçük yaşta çalıştırılan yüz binlerce işçi çocuğumuzun…

SAADET PARTİSİ ADINA ABDULKADİR KARADUMAN (Devamla) - …babaları ülkemiz için şehit olmuş bütün çocuklarımızın ve tüm ülke çocuklarının, ülkemizin ve insanımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir kere daha tebrik ediyorum.


ÖNCEKİ Rabia Naz'a ne oldu ? SONRAKİ Çirkin iddia mahalleliyi sokağa döktü