• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Şampiyona utandıran uğurlama...

Şampiyona utandıran uğurlama...

27 Haziran 2020 11:37

1972 Münih Olimpiyatlarında ülkemize tek gümüş madalyayı kazandıran Tokat'lı sporcumuz Vehbi Akdağ traktör arkasında son yolculuğuna uğurlandı.


Muhsin Alnıaçık'ın aktardığı olayla madalyalı sporcunun son yolculuğuna uğurlanmış biçimi büyük tepki çekti. Traktör arkasındaki tabut görüntüleri spor camiasının yanısıra sosyal medyada eleştiri konusu oldu

Çoban ateşi hareketinin öncülerinden Tokat'lı Muhsin Alnıaçık'ın paylaşımı söyle:

" Traktördeki Tabutun içinde yatan kişi 1972 Münih Olimpiyatlarında Türkiye’nin tek madalyasını kazanıp ikinci olan 71 yaşındaki Tokatlı Vehbi Akdağ.

Memleketi Tokat ve Türkiyenin adını Dünyaya duyurmuş.
Birileri hiç alakası olmayan bilmediği konularda karar vermek üzere Banka yönetim kurulu üyeliğine atanıp üç beş maaş alırken, onun gibi mütevazı hayat sürüp ben sporcuyum kendim gibi sporcu yetiştirmek ve onların benim bayrağımı dalgalandırmasını sağlamak en büyük hizmetim olur diyen Vehbi AKDAĞ basının 3 sayfa haberi bile olamadan, ülke gündeminde adı anılmadan böyle traktör arkasında sessiz sedasız yakınları ve sevenleri tarafından uğurlanır.
1972 Münih Olimpiyatlarında Gümüş Madalya ile bayrağımızı dalgalandıran Vehbi Akdağ Yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamadı vefat etti Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun.
O koskoca devin böyle uğurlandığını sevgili ağabeyim Cafer Coşkun 'un paylaşımında görünce tıpkı onun gibi benim de kanıma dokundu utandım, Kahroldum milletim ve ülkem adına. Dünyayı dize getiren Bayrağımızı dalgalandıran İstiklal Marşımızı okutan bu yiğit insana yapılan hiç yakışmadı Güle güle Şampiyon

Hakkını helal et ülkemin insanına.

Saygılarımla
Muhsin ALNIAÇIK


Muhsin alnıaçık, vehbi akdağ
ÖNCEKİ Ekrem İmamoğlu'nun en büyük hayal kırıklığı... SONRAKİ Biz Bize Yeteriz Kampanyasındaki paralar ?