• USD  32,35
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.305,40
SON DAKİKA

Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanlığı'na kapıları kapattı

Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanlığı'na kapıları kapattı

24 Ocak 2020 12:33

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanlığı tartışmalarına noktayı koydu. Demirtaş, "Aday olmam mümkün değil, bu tartışmalara girmemekte yarar var" dedi.


HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şubat ayında yapılacak kongre öncesi aday olacağı şeklindeki iddialara kapıyı kapattı. Demirtaş, HDP'nin bugün Ankara'da başlayan 3. Olağan Konferansı'na gönderdiği mesajda cezaevindeyken resmi görevler üstlenmelerinin mümkün olmadığını, bu tartışmalara girmemekte yarar olduğunu söyledi.

GÖREV ÜSTLENMEM MÜMKÜN DEĞİL

Demirtaş mesajında, "Bizlerin parti yönetiminde resmi görevler üstlenmesi bu aşamada mümkün değildir. Bu tür öneri ve tartışmalara da girmemekte yarar vardır. Biz her koşulda partimizin kalbindeyiz, partimiz de bizim kalbimizdedir. Bu da bizim için yeterlidir" dedi.

KONFERANS YARIN DA DEVAM EDECEK

HDP'nin, bugün Ankara'da başlayan 3'üncü büyük konferansı yarın da devam edecek. Konferans 23 Şubat'ta yapılacak Büyük Kongre'ye hazırlık amacı taşıyor.


selahattin demirtaş, politika, ankara, Halkların Demokratik Partisi, Güncel
ÖNCEKİ Muharrem İnce, seçim öncesinde Erdoğan'a sarf ettiği sözler yüzünden tazminat ödeyecek SONRAKİ Askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı