• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Selvi: İmamoğlu'nu Mansur Yavaş Yaktı!

Selvi: İmamoğlu'nu Mansur Yavaş Yaktı!

15 Eylül 2021 09:50

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi,bugünkü yazısında Ekrem imamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, CHP çevrelerinin ''Mansur Yavaş'ın açıklaması İmamoğlu'nu yaktı ''değerlendirmesinin yapıldığını söyledi.


Selvi'nin yazısnda ilgili bölüm şöyle:

Anketlerde Erdoğan’ın karşısında, en çok oy alan iki isim olarak Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu ön plana çıkıyordu. Ancak Mansur Yavaş’ın, cumhurbaşkanı adaylığını düşünmediğini, bir dönem daha Ankara’ya hizmet etmek istediğini açıklamasından sonra gözler İmamoğlu’na çevrilmişti. Ekrem İmamoğlu da, “Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul’da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok” diye açıklama yapmak durumunda kalmıştı. İmamoğlu’nun bu açıklamasının, CHP Genel Merkezi’nde “Geri adım atmak zorunda kaldı” şeklinde değerlendirildiği söyleniyor. “Mansur Yavaş, aday olmayacağını açıklayınca İmamoğlu da açıklama yapmak zorunda kaldı. Ekrem İmamoğlu’nu Mansur Yavaş yaktı” değerlendirilmesi yapılıyor.

MODEL ÖNERİSİ

2023 seçimlerine gidilirken Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayıyla birlikte 2 yıl içinde parlamenter sisteme dönüleceğine dair bir deklarasyon yayınlayacak. O nedenle Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının yetkilerini Meclis’e devretmeyi kabul edecek biri olması gerektiğinin altını çiziyor.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının “Beni seçerseniz ben yetkilerimi devredeceğim. İcra yetkisi Başbakan’da ve hükümette olacak. Ben güçlü bir başkan olarak ülkeyi yönetmeyeceğim. Bunun için desteğinizi istiyorum” diye seçmenlerden oy istemek ne kadar ikna edici olacak, bilemiyorum. Ama Millet İttifakı’nın ortak adayı tam anlamıyla bunu vaat edecek.

 


ÖNCEKİ Meral Akşener erken seçim için tarih verdi SONRAKİ Fehmi Koru: MHP Ufaktan İtirazlara Başladı…