• USD  32,56
  • EURO  34,82
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.419,05
SON DAKİKA

TRT spikerinden sansür iddiasına tepki

TRT spikerinden sansür iddiasına tepki

28 Mart 2020 13:29

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın basın toplantısı düzenlediği sırada TRT'nin, Murat Sancak eleştirileri başlayınca yayından çıktığı iddia edildi. TRT'de o bülteni sunan spiker Işıl Açıkkar ise o iddiaya tepki gösterdi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarının yönelttiği "Murat Sancak koronavirüs tespit kitlerini nasıl temin etti? Bu kitlerin şahısların eline geçerek gülüşmelerle kullanılmasını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna yanıt verdi.

Bakan Fahrettin Koca, Murat Sancak'la ilgili soruya şu yanıtı verdi:

ASLA KABUL ETMEYİZ, GEREKEN YAPILACAK

"Şahısların veya özel kuruluşun kendi başına dışarıdan veya içeriden kit alarak numuneleri test ediyor olması asla kabul ettiğimiz bir durum değil. Herhangi bir kişinin kendi başına bizden izinsiz bizim uygun görmediğimiz kitlerle çalışabilir olmasının doğru olmadığını bunun için de yapılması gereken neyse yapılır diye söylüyorum."

TRT, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak'ın yeğeni olan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından eleştirilmesi üzerine yayını kestiği iddia edildi.

TRT'de o bülteni sunan spiker Işıl Açıkkar ise o iddiaya "Sansür falan yok. Yayın çıkış saatimiz her akşam 19.55-19.56. Takdir edersiniz ki haber kanalı değiliz. Yayın akışımıza uymak zorundayız. Hatta yayın süremizi 1 dk kadar da aşarak, bülteni sonladırdık. Önce takip edin ondan sonra konuşun. İşiniz gücünüz yalan" sözleriyle yanıt verdi.


sağlık, sansür, Ethem Sancak, trt, kit, fahrettin koca
ÖNCEKİ Nihat Özdemir hakkında suç duyurusu! SONRAKİ Milletin sesi oldu! İşte Türkiye'nin konuştuğu doktor!