• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Trump’a büyük şok

Trump’a büyük şok

20 Ocak 2018 11:47

ABD'de hükümet, cumhuriyetçiler ve demokratlar bütçe konusunda anlaşamadığı için resmi olarak kapandı


ABD “kepenk kapattı”. ABD Senatosu bütçeyi onaylamadı, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başlamasının birinci yıldönümü olan 20 Ocak itibarıyla, ABD hükümetinin para harcama yetkisi sona erdi.

Bütçe geçmediği için, hükümet çalışanlarının hiçbirine maaş verilemeyecek. ABD'de son olarak 2013 yılında benzer bir olay yaşanmıştı. Ancak o dönemde Başkanlık demokratlarda, Senato'nun kontrolü ise Cumhuriyetçilerdeydi.

İLGİLİ HABER BM'den Afrin açıklaması! Endişe vericiABD Tarihinde ilk kez, aynı parti, Cumhuriyetçiler hem Başkanlığı, hem Temsilciler Meclisi'ni, hem de Senato'yu kontrol ederken, bütçe onaylanmadı. Cumhuriyetçi partide Başkan Trump, Senatörler ve vekiller birbirlerini suçlamaya başladı.

ABD'de Senato 100 kişiden oluşuyor. Bütçenin geçmesi için ise, en az 60 senatörün oyu gerekiyor. Cumhuriyetçiler Senato'da 51 sandalye ile temsil ediliyorlar. Bütçe için 9 Demokrat senatörün desteğine ihtiyaç duyuluyordu.

Ancak Cumhuriyetçilerle demokratlar arasında gerek federal harcama limitleri, gerekse sosyal güvenlik, sağlık ve bilim harcamaları konusunda anlaşmazlık yaşanıyor.  2011'de federal harcama limitleri konusunda yine anlaşmazlık çıkmış, o dönemde Obama yönetimi federal bütçeye “üst limit” getirilmesini kabul edince, bütçe geçmişti. Ancak Trump, savunma alanında daha fazla harcama yapmak için bu “üst limitin” kaldırılmasını istiyor.


bütçe, trump, demokrat, cumhuriyetçi, bd
ÖNCEKİ Afrin'deki terör yuvaları vuruldu SONRAKİ Oğlu Işid'in elinde lan annenin feryadı