• USD  32,33
  • EURO  35,07
  • BORSA  8.980,94
  • ALTIN  2.298,09
SON DAKİKA

TSK, Ceren'in katili Özgür Arduç için 15 yıl önce rapor hazırlamış: Saldırgan ve suça meyilli

TSK, Ceren'in katili Özgür Arduç için 15 yıl önce rapor hazırlamış: Saldırgan ve suça meyilli

08 Aralık 2019 10:44

Ordu'da balerin Ceren Özdemir'i vahşice öldürerek Türkiye'nin gündemine oturan Özgür Arduç için TSK tarafından hazırlanan rapora ulaşıldı. Söz konusu raporda Arduç için "Askerliğe uygun değil, saldırgan ve suça meyilli" ifadeleri yer alıyor.


Ordu'da yaşayan üniversite öğrencisi ve balerin Ceren Özdemir, cani Özgür Arduç tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Tüm Türkiye bu cinayete ağlarken, katil ilk ifadesinde pişman olmadığını ve cinayetin ardından başka kurbanlar aradığını söyledi. Ceren ise gözyaşları içinde toprağa verilirken geride hüzünlü bir aile kaldı.

Türkiye'yi sarsan cinayeti işleyen caniyle ilgili ise her geçen gün yeni bir detay gün yüzüne çıkıyor. Edinilen son bilgilerde Özgür Arduç için TSK tarafından hazırlanan rapora ulaşıldı.

ASKERLİĞE EL VERİŞLİ DEĞİL

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre katil Arduç, 9 Mart 2005'te "Askerliğe el verişli değildir" raporuyla birlikte terhis edildi.

SALDIRGAN VE SUÇA MEYİLLİ

TSK'nın raporunda Arduç için şu maddeler sıralandı:

Mizacı kızgın.

Güven vermiyor.

Otoriteyle sorunları var.

Davranışlarına sınır koyamıyor.

Saldırgan, suça meyilli.

Askerliğe elverişli değil.

NE OLMUŞTU?

Olay, Ordu'nun Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi olan balerin Ceren Özdemir, antrenman sonrası geldiği evinin önünde, binanın giriş kapısını açmak için ablası Gizem Özdemir'i cep telefonundan arayarak, anahtarı pencereden atmasını istedi. Abla da pencereden anahtarı attı. Kapıyı açıp binaya giren Ceren Özdemir, arkasından içeri giren Özgür Arduç'un saldırısına uğradı ve hayatını kaybetti.


tsk, ordu, Ceren Özdemir, Özgür Arduç, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakülte
ÖNCEKİ Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı tarafından ölümle tehdit edildiğini ileri süren kadın yardım istedi SONRAKİ İnce'den Kılıçdaroğlu'na sitem: İftiraya uğrayana değil kaynaklık edene haber gönderiyor