• USD  32,56
  • EURO  34,91
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.428,18
SON DAKİKA

Ünlü televizyoncudan yayın uyarısı: Her kanal kafasına göre çarpıtacak

Ünlü televizyoncudan yayın uyarısı: Her kanal kafasına göre çarpıtacak

12 Haziran 2019 09:39

Bir dönemin ünlü televizyoncusu Meriç Köyatası, sosyal medya hesabından 16 Haziran'da Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında yapılacak olan canlı yayına ilişkin kaygılarını paylaştı.


Meriç Köyatası'nın sosyal medyada yeralan değerlendirmeleri şöyle:

"Sorun, açık oturumu kimin yöneteceği değildi. Sorun, teknik olarak açık oturumda rejinin eşit olmasıyla da çözülmüyor. Yapılan ortak açıklamada, teknik yönetim ekibinin CHP ve AKP tarafından ortak bir şekilde oluşturulacağı vurgulandı. Yayın eğer tek bir kanaldan yapılsaydı, bu iyi bir çözüm olurdu. Ama "Biz rejide eşitliği sağladık, gerisini hallederiz" diyorsanız, büyük bir yanılgı içindesiniz. Çünkü tek bir kanaldan canlı yayın yapılmıyor.

Herkes televizyoncu değil ve yayın tekniğini bilemez. Derdimi daha iyi anlatmak için bir örnek vereyim. Eurovizyon Şarkı yarışması gibi düşünün... Bu yayın bir televizyon kanalında yapılmıyor. Bir stüdyo kurulacak. Bu stüdyoda yapılacak yayın uyduya çıkacak ve isteyen her kanal uydudan yayını alıp seyircisine, istediği gibi aktaracak.

HER KANAL KAFASINA GÖRE ÇARPITACAK

Nasıl mı? Şöyle... Kanalların yüzde 97'isi yandaş. Hem de öyle böyle değil, militan seviyesinde yandaş. Nasıl bizde Eurovizyon yayını ya da maç yayını yapılırken, yorumcular araya girip kafalarına göre konuşuyorsa, tıpkı onun gibi olacak... Her kanal kafasına göre bir ekran grafiği yapacak. Bu grafiğin üstüne bizim KJ dediğimiz alt yazıları kafasına göre yazacak. Sen istediğin kadar biz ana yayında ortak KJ yazdık de… Her kanal o yazıların üstüne başka grafik koyar ve değiştirir. İmamoğlu bir şey söyleyecek, alttaki KJ farklı olacak. Kimi kanal, ekran grafiğinde bir pencere açacak. O pencereye kendi yandaş yorumcularını koyacak. Ekrem İmamoğlu'nun cümlesi bitmeden, cümleyi çarpıtacak, bak işte zaten adam PKK’lı, Pontuslu diye yapıştıracak.
Kanalların çoğu yayını bir kaç saniye gecikmeli verecek. Ekrem İmamoğlu etkili bir söz söylediğinde o anda sesi kısacak ya da parazit verecek, İmamoğlu'nun ne söylediği anlaşılmayacak. Ellerinde satırlar Ekrem İmamoğlu'nu doğrayacaklar.

BU İŞ AKP’YE YARAR

Peki, Ekrem İmamoğlu'nun seçmeni buna kanar mı? Kanacağını sanmıyorum. Ama bu yayın sonrasında AKP'li olup Ekrem İmamoğlu'na oy vermeyi düşünenler ya da sandığa gitmek istemeyenler, tekrar kendi partilerine dönebilir. Böyle bir açık oturuma hiç gerek yoktu. AKP, güçlü olduğu dönemlerde tüm açık oturumlardan kaçtı. 31 Mart öncesi de kaçtı. Şimdi niye bu fırsatı onlara veriyorsun ki... Hadi Ekrem İmamoğlu tam farkında değil diyelim. Ama CHP yönetimi hala AKP'yi ve neler yapabileceklerini anlamamış. Bu açık oturum hiç yapılmamalıydı. İlle de yapılması gerekiyorsa ortaya karışık uydu yayını yerine, Fox TV o da olmadı TRT herhangi bir kanalda canlı yayınlanmalıydı. CHP de, Ekrem İmamoğlu da yazık etti. Umarım yanılırım, umarım bir çuval incir berbat olmaz. Birilerinin şeytanın avukatlığını yapması gerekiyordu. Ben bu yazıda, şeytanın avukatı gibi davranıp uyarı görevimi yaptım.
 
 


canlı yayın, ekrem imamoğlu, meriç köyatası
ÖNCEKİ 41 Yıl sonra aynı karede... SONRAKİ Bildirici: Burak Yılmaz’ın söyledikleri gerçeği yansıtmıyor