• USD  32,49
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.434,95
SON DAKİKA

Yahnici: AKP'liler Kürtler bu sefer bize oy verecek diyor

Yahnici: AKP'liler Kürtler bu sefer bize oy verecek diyor

09 Mayıs 2019 10:45

Ülkücü kanattan tanınmış siyasetçi Şevket Bülent Yahnici, " konuştuğu AKP'lilerin yenilenen İstanbul seçimi için "Kürtler bu sefer bize oy verecek" dediklerini söyledi (ÖZEL)


Türkiyegundemi.com (Müşerref Seçkin) Ülkücü camianın tanınmış isimlerinden Şevket Bülent Yahnici, konuştuğu AKP'lilerin yenilenecek İstanbul seçimi için "bu kez Kürtler bize oy verecek" dediklerini söyledi.

Yahnici ,sokaktaki AKP'linin hali böyle diyerek şunları anlattı:

"Istanbul secimlerinin yenilecegine dair kararin cikmasindan bu tarafa yüzlerce degilse de onlarca akp'li ile konustum...Ben onlara fazla umitlenmemelerini bu kadar olan bitenden sonra Istanbul da eski aldiklari oyu bile almalarinin mumkun olamiyacagini,bu halin secmeni ters yonde etkileyecegini soyledim.hic aldirmadilar...Çunki:" biz alcaz,niye mi bu sefer Kürtler bize oy verecek" dediler. Bunlarda utanma, kalmamistir.Bu dusuncede olan sadece sokaktaki vatandaş,taksideki şöför,mahalledeki bakkal degildir; en basindakinden itibaren butun akp yonetimi de buna inanip,guveniyor ve acikca ifade ediyorlar..
Kürtler "millet ittifak"ina oy verince onlar "terorist"...bir secim kampanyasini bunun uzerine kurdunuz.
Simdi size oy verirlerse ne olacaksiniz.*

YSK'NİN YEDEKLİ TOPLANTISI

Yüksek Seçim Kurulu'nun 7 asil yerine yedek üyelerle toplantı yaparak karar almasını 50 yıllık bir hukukçu olarak halen çözemediğini belriten Şevket Bülent Yahnici şöyle devam etti.

"Ysk'nin toplanma sayisi 7 midir,14 mü? bir kurulun asil uye sayisi 7 ise toplanti sayisi da 7 degil midir?...daha bu konu bile cozulmus degildir..
Adina "yedek" denilen dogan boşluk olursa doldurmak icindir.11 kisi niye,nasil,nicin oy kullanmistir.50 yildir hukuk okur,hukuk yazarim bu soruyu cozemedim..."


seçim, ysk, yedek, asil, şevket bülent yahnici
ÖNCEKİ HDP'den İstanbul kararı SONRAKİ Erdoğan yerel seçimleri kaldıracak mı?