• USD  32,52
  • EURO  34,87
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.430,05
SON DAKİKA

Yalım Eralp'ten Pandemi ve Kırılgan Demokrasi

Yalım Eralp'ten Pandemi ve Kırılgan Demokrasi

05 Eylül 2021 10:20

Emekli Büyükelçi Yalım Eralp "Pandemi ve Kırılgan Demokrasi" kitap söyleşisinde okurlarıyla buluştu.


Emekli Büyükelçi Yalım Eralp Büyükada'da "Pandemi ve Kırılgan Demokrasi" kitap söyleşisinde okurlarıyla buluştu. Gazeteci Aslı Öymen moderatörlüğünde kitabını tanıtırken katılanların da sorularını yanıtladı. Göçmen politikasıyla ilgili olarak 1950 yılında çıkarılmış bir yasanın bulunduğunu belirten Eralp o yasanın bile uygulanmasının yeterli olacağını kaydetti. Eralp Türkiye'nın diplomasi alanında dışlanmakta olduğunu anlattı.

Katılanlar arasında Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ün de bulunduğu söyleşide Eralp'ın kitabı da okuyucularıyla buluştu.

Pandemi ve Kırılgan Demokrasi kitabından bir bölüm şöyle :

Bir dostum, "hep dış politika üzerine yazıyorsun, biraz da Türkiye yaz" tavsiyesinde bulundu. Ben ise pandemide koca koca devletlerin başarısızlığın' ve nedenlerini düşünüyordum. En başarısız ülkelerinden biri ABD idi. Bir anlamda pandemi Trump'ın da maskesini düşürmüştü. ABD seçim sürecini hep birlikte yaşadık. Seçim sonuçlarını kabul etmeyen bir başkana ve kışkırtmalarıyla gerçekleşen kongre baskınına tanıklık ettik. Korku filmi gibiydi. Ve böylelikle kitabın adı da belli oldu. Bu yazılanlar 80 yıllık gözlemlerime dayanıyor. Çoğu Dışişlerinde, azımsanmayacak kısmı medya ve üniversitedeki gözlemlerime. Tabii içinde Türkiye de var.


ÖNCEKİ Sevgi İlker'den Yeni Sergi SONRAKİ Aşısı olmayana test şartı yarın başlıyor