• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

YPG'li kardeşler tarlada yakalandı

YPG'li  kardeşler tarlada yakalandı

14 Eylül 2018 11:30

Adana polisi, YPG şüphelisi Suriye uyruklu 2 kardeşi Amasya'da tarım işçisi olarak çalıştıkları tarlada yakaladı.


Adana Emniyet Müdürü'nün Suriye'den göçmen gibi Türkiye'ye gelen YPG'lilerle ilgili istihbarat üzerine yakalanmaları talimatını vermesiyle başlayan çalışmalar sonucunda şüpheli 2 kardeş Amasya'da yakalandı. 

 
Muhammed ve Mahmud Osman kardeşler 2014 yılında Adana'ya gelerek Ceyhan ilçesine yerleşti. YPG'li 2 kardeş 2016'da ise Kobaniye'ye giderek YPG'ye katıldı. İddiaya göre Cerablus ve El Bab'da Türk askerine karşı savaşan 2 şüpheliden biri Kamışlı'daki bir çatışmada yaralanınca, Şanlıurfa'ya gelerek DEAŞ tarafından vurulduklarını söyleyerek tedavi gördü. 2 şüpheli kardeş daha sonra yeniden Suriye'ye döndü. 

Polisin, YPG tarafından Türkiye'de bir bombalı eylem için görevlendirilebileceği olasılığı üzerinde durduğu Osman kardeşleri yakalamak için Ceyhan'da başlatılan operasyonlarda, iddiaya göre şüphelilerin dikkat çekmemek için Amasya'ya gittikleri ve burada tarım işçisi olarak çalıştıkları belirlendi. Amasya'ya giden Ceyhan polisi, şüphelileri yakalamak için tarım işçisi kılığında çalışma yürüttü. Şüpheli kardeşlerle birlikte Suriye'den gelen mülteci kılığında tarlaya giderek çalıştı. 

Şüphelilerin kimliğinden emin olan polis, operasyon için düğmeye basarak YPG şüphelisi 2 kardeşi çalıştıkları tarlada gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere Amasya’dan Ceyhan’a getirilen şüpheliler, sorgularında Türkiye’ye gelip daha sonra geri Suriye’ye giderek YPG’ye katıldıklarını itiraf etti. Sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen şüphelilere, herhangi bir saldırıya uğramaları riskine karşı çelik yelek giydirildi. 

YPG şüphelisi kardeşlerden Muhammed Osman çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, kardeşi Mahmud Osman ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


türkiye, ypg, adana, şüpheli
ÖNCEKİ Eski bakanın korumasından çarpıcı iddialar SONRAKİ CHP’li vekilden o uçakla ilgili yeni iddia