• USD  32,55
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.421,77
SON DAKİKA

Ziraat Bankası'yla ilgili yeni iddia: Dünya Göz'ün borçlarını mı kapatacaklar?

Ziraat Bankası'yla ilgili yeni iddia: Dünya Göz'ün borçlarını mı kapatacaklar?

19 Aralık 2019 10:04

Ziraat Bankası'nın, Dünya Göz Hastanesi'nin 200 milyon dolarlık borcunu temizleyip karşılığında hisse satın alacağı iddia edildi.


Kamuoyunda tartışma yaratan Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nı almak için Rekabet Kurumu'na başvurmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulmuştu. Erdoğan, "Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın" demişti. Ziraat Bankası'yla ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı. Bankanın, Dünya Göz Hastanesi'nden hisse satın alacağı yönünde iddia ortaya çıktı.

HASTANENİN BORCUNU TEMİZLEYECEKLER

Sözcü'den Serpil Yılmaz'ın kaleme aldığı yazısında Ziraat Bankasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı. Serpil Yılmaz'ın yazısı şu şekilde; Simit Sarayı'ndan sonra gözler Dünya Göz Hastanesi'ne çevrildi. Ziraat GSYO, Dünya Göz Hastanesi'nin Ziraat Bankası'na olan, 200 milyon dolarlık kredi borcunu temizleyip karşılığında hisse satın alacak. Eray Kapıcıoğlu'nun yönetim kurulu başkanı olduğu Dünya Göz Hastanesi'nin çeşitli bankalara olan 200 milyon dolarlık kredi borcu yapılandırıldı. Hepsi Ziraat Bankası'na yüklendi. 2009 yılında 300 milyon doların üzerinde yatırımla Ankara'da en lüks hastanesini açtı. 15 bin kapalı alanı olan 18 katlı binanın mülkü Ziraat Bankası'na geçti.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensubunun, "Kamuoyundaki bir tartışma da Ziraat Bankası'nın, Simit Sarayı'nı almak için Rekabet Kurumu'na başvurması. Buna yönelik eleştirilere yaklaşımınız nedir?" şeklinde yönelttiği soruya, "Bunu duyduğum anda genel müdürümüzü aradım. Genel müdürümüz, 'Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz. Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankası'nın girişim sermayesi şirketi... O tablo şu anda bu seyirde" şeklinde cevap verdi.


erdoğan, Simit Sarayı, ziraat bankası, Dünya Göz Hastanesi
ÖNCEKİ Davutoğlu: 2017 Referandumuna parti içinde muhalefet ettim SONRAKİ Topbaş'ın FETÖ'den tutuklu damadı Arınç'ın damadını hedef aldı!