• USD  32,57
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.887,21
  • ALTIN  2.459,22
SON DAKİKA

AFAD ölü ve yaralı sayısını açıkladı

AFAD ölü ve yaralı sayısını açıkladı

25 Ocak 2020 00:48

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde, yerin 10 kilometre derinliğinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamada, Elazığ’da 8 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı, Malatya’da ise 6 kişinin hayatını kaybettiği, 45 kişinin yaralandığı bildirildi.


Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem Türkiye'nin birçok şehrinde ve Kuzey Irak'ta da hissedildi.

​NTV yayınında konuşan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz" dedi.AFAD, "Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi" açıklamasında bulundu.Kandilli depremin büyüklüğünü 6.5 olarak revize etti
​Kandilli Rasathanesi, ilerleyen dakikalarda depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini 5.0 kilometre olarak revize etti.

Akar: Şehir merkezlerimizde can kaybı olmadığı görülüyor
Akar, deprem sonrasında bütün askerlerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.  İlgili arkadaşların çalışmaların sürdürdüğünün altını çizen Akar, "Deprem büyük olduğu için sarsıntı büyük olmuş. İnsanlar panik halinde. Oradaki arkadaşlarımız halkı teskin etmeye çalışıyorlar. Şehir merkezinde herhangi bir can kaybı yok, hasar görülmüyor. Askerlerimizde herhangi bir can kaybı yok, askeri birliklerimizde büyük bir hasar görülmüyor. İl dışında Sivrice merkez olmak üzere taşrada bazı kayıplar olabilir değerlendirmesi var. Bunu netleştirmek için arkadaşlarımız çalışıyor. Askeri birliklerimize, kara ve hava birliklerimize teyakkuz talimatını verdik. Herhangi bir ihtiyaç halinde halkımıza yardım etmek üzere hazırlıklarını sürdürüyorlar." diye konuştu.

"Sivrice merkeze ulaşabildiniz mi?" sorusu üzerine Akar, "Konuştuk, Sivrice merkezde herhangi bir kayıp yok. Sivrice dışında olabilir diye bilgi aldık arkadaşlarımızdan. Dolayısıyla şu ana kadar gelen haberler rahatlatıcı. Önümüzdeki dakikalarda inşallah daha teferruatlı bilgileri aldığımızda aynı durum devam eder diye temenni ediyorum." cevabını verdi.

AFAD: 21.08'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti
Öte yandan AFAD 21.08'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleştiğini bildirdi.

Habertürk yayınında konuşan Prof.Dr. Naci Görür, "Kırılma başladı demektir. Doğu Anadolu fayı üzerinde uzun zamandır deprem olmayan yerler vardı" dedi.RS FM'e bağlanan Bilim Akademisi Üyesi Görür, "Bu deprem, Doğu Anadolu fayı üzerinde meydana geldi. Doğu Anadolu fayı Kuzey Anadolu fayı ile Bingöl Karlıova'da birleşir. Türkiye'nin en büyük fayıdır. Bu fay üzerinde uzun zamandır böyle büyük depremler olmuyordu. Ama biz endişe ediyorduk enerji biriktiyor diye." şeklinde konuştu.


deprem, afad, elazığ, kandilli, Mehmet Güllüoğlu
ÖNCEKİ Deprem sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama: 3 bakanımızı bölgeye gönderdik SONRAKİ Enkazda 38 kişi var