• USD  32,34
  • EURO  35,10
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.310,97
SON DAKİKA

Bildirici: Gençlerin protestosu haber yapılmadı

Bildirici: Gençlerin protestosu haber yapılmadı

28 Haziran 2020 09:35

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Cumurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Youtube'daki canlı yayınında gençlerin dislike ve '#oymoyyok' protestosuna çok sayıda medya kuruluşu tarafından haberleştirilmediğine dikkat çekti


Bildirici, "Peki neden haber yapmadılar gençlerin protestosunu? Haber değeri görmedikleri, tarafgir davrandıkları, gazeteciliği artık halkla ilişkiler mesleğinden ayıramadıkları için mi? Ya da siyasi iktidarın tepkisinden korktukları için mi? Belki bu nedenlerin biri, belki de tümü etkili olmuştur haber vermemelerinde…" değerlendirmesinde bulundu.

Bildirici, "Gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı M.Nuri Ersoy’un şirketine tepki gösterirken yaratıcılıklarını bir kez daha sergilediler. Protestonun binbir yolu olduğunu gösterdiler büyüklerine." görüşünü savundu.

Bildirici, "Gençlerin bu yaratıcı protesto eylemi, 26 Haziran akşamı Birgün, Cumhuriyet, Evrensel, T24, OdaTV, Gerçek Gündem, Halktv.com.tr, Medyaradar gibi internet sitelerinde haber oldu. 27 Haziran günü çıkan gazetelerde ise bu haberi sadece Cumhuriyet gazetesinde görebildim. 'Gençlerden YKS protestosu' başlığıyla iç sayfadan vermişlerdi bu haberi. Erdoğan’ın canlı yayınıyla ilgili haber Hürriyet’te 'YKS’yi neden ertelemedik', Milliyet’te 'Hedefinize odaklanın', Sabah’ta 'Her gencimize iş alanı sağlamaya kararlıyız', Akşam’da 'Sosyal medyaya değil yalana karşıyız', Türkiye’de 'Gençlere iş kapısı açacağız', Yeni Şafak’ta 'Gençlere YKS morali' başlıklarıyla kullanılmıştı." ifadesini kullandı.


yeni şafak, milliyet, gençler, faruk bildirici
ÖNCEKİ Tutuklu gazeteci Murat Ağırel neden 17 kilo verdi? SONRAKİ Ahmet Hakan: Dislike kampanyası muhalif çevrelerin işi