• USD  32,51
  • EURO  34,76
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.494,16
SON DAKİKA

Ahmet Hakan: Dislike kampanyası muhalif çevrelerin işi

 Ahmet Hakan: Dislike kampanyası muhalif çevrelerin işi

28 Haziran 2020 10:24

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir videosuna yapılan “dislike” kampanyasının örgütlü bir şekilde gerçekleştirildiğini İddia etti.


Hakan bu iddiasını dislike sayısının görüntüleme sayısından fazla olduğunu öne sürerek savundu.

Ahmet Hakan’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Youtube'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle buluşmasında “dislike”, yani “beğenmeme” kampanyası yapıldı.

Şöyle bir baktım:

Bir örgütlenme söz konusu... Muhalif çevreler tarafından gerçekleştirilmiş bir kampanya... Çünkü görüntülenme sayısından bile fazla “dislike” var. Bu tür kampanyalar, muhataplarında bir moral bozukluğuna yol açabilir. Çünkü temel amaç, yapılan yayını gölgelemektir. Ancak ortaya çıkan sonuçlara da bakmak lazım. Bu kampanya nedeniyle... Erdoğan’ın gençlerle buluşma videosu, YouTube trend videoları arasına girdi. Milyonlarca aktif kullanıcının önüne düştü. Videonun izlenme sayısı 2 milyona yaklaştı.

Bu sayı, Erdoğan’ın 1 yıl önce açılan YouTube kanalı için bir rekor. Kanalın abone sayısı da birkaç saat içinde 85 binden 125 bine çıktı. Kıssadan hisse: Bu tür hamleleri planlayanların çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü hiç de amaçlamadıkları sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilirler.

Dislike, görüntülenme sayısından fazla mı?

Erdoğan’ın geçen gün Gençlerle Video Konferans Buluşması adı altında gerçekleştirdiği konuşma bugün itibarıyla 350 bin “dislike” aldı.

Ancak Hakan’ın iddiasının aksine videonun görüntülenme sayısı dislike sayısından düşük değil. Video bugün itibarıyla 2 milyon 100 binden fazla görüntülendi.


ahmet hakan, dislike
ÖNCEKİ Bildirici: Gençlerin protestosu haber yapılmadı SONRAKİ Kurtuluş Savaşı Komutanına büyük saygısızlık