• USD  32,34
  • EURO  35,13
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.307,30
SON DAKİKA

Cinsellikte koronavirüs tedbirleri açıklandı!

Cinsellikte koronavirüs tedbirleri açıklandı!

05 Haziran 2020 11:20

Harvard Üniversitesi’nden araştırmacıların Annals of Internal Medicine isimli dergide yayımlanan araştırması koronavirüs günlerinde güvenli cinsel ilişki için yapılması gereken önlemleri sundu.


Salgın günlerinde aynı evi paylaşıp birlikte karantina uygulamayan kişilerin cinsel ilişki yapmasının her şekilde risk taşıdığı belirtilen araştırmada, cinsel ilişkiden uzak kalmak en önemli korunma yöntemi olarak belirlendi. Bunu, mastürbasyon ve dijital cinsel birliktelik gibi yöntemler izledi.

Cinsel ilişkide koronavirüs tedbirlerinde üçüncü yol ise maske takmak, duş almak, öpüşmekten kaçınmak. Risk sıralamasında dördüncü sırada yer alan yol ise aynı evde yaşayan insanların cinsel ilişkiye girmesi oldu.

Son sırada ise farklı evde yaşayan çiftlerin cinsel ilişkiye girmesi yer aldı. Araştırma, bu durumlar yaşandığında alınabilecek önlemleri de inceledi. Buna göre önlemler arasında, partner sayısının düşük olması, semptom gösteren partnerlerle ilişi yaşanmaması, öpüşmekten kaçınılması, maske takmak, öncesinde ve sonrasında duş almak yer aldı.

Araştırmayı yürüten bilim insanlarından Dr. Jack Turban, “Bazı hastalar için cinsel aktiviteden tamamen yoksun olmak mümkün değil. Bu durumlarda kişisel izolasyonda olan partnerlerle cinsel ilişkiye girmesi en güvenli yaklaşım olur” dedi.

 


salgın, partner, jack turban
ÖNCEKİ Perinçek'ten vekil tutuklamalrına yorum: Bu daha başlangıç SONRAKİ Hürriyet’in manşetine büyük tepki…