• USD  32,47
  • EURO  34,70
  • BORSA  9.908,63
  • ALTIN  2.435,93
SON DAKİKA

Doktor intiharları gündemi sarstı

Doktor intiharları gündemi sarstı

01 Kasım 2017 10:32

Bir günde yaşanan üç genç doktor intiharı sosyal medyada da gündem oldu. Pek çok kişi ağır ve yoğun çalışma koşulları ile mobbingin intihara sürüklediği yorumunda bulundu.


Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde görevli pediatri asistanı Dr. Ece Ceyda Güdemek (28), önceki gün evinin bulunduğu binanın 9. katından atlayarak intihar etti. Hastanede nöbetlerin 24 saat olduğu, gece mesaisine gelen Güdemek’in sabah nöbete başlayınca 36 saat çalıştığı, 12 saatlik aranın ardından 36 saat daha mesai yaptığı belirtildi. Baba Hamza Güdemek, “Çalışma koşulları ağırdı. Nöbetlerin yanı sıra profesörler asistanlara alaycı yaklaşıyormuş. Kızım soru sormaya bile çekindiklerini söylüyordu. Bir seferinde çok yorgun olduğunu söylediği hemşire ‘Biraz yat dinlen’ dedikten sonra gidip hocasını çağırmış. Psikolojisi tamamen bozulmuştu. Yeniden TUS’a (Tıpta Uzmanlık Sınavı) hazırlanıyordu. Nöbeti olmayan bir bölüm tercih edecekti” diye gözyaşı döktü.

Dr. Ece Ceyda Güdemek


 

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ YAĞMUR ÇAVUŞOĞLU

İstanbul'da Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yağmur Çavuşoğlu da aynı intihar etti. Genç kız 13 Ekim’de sosyal medya hesabından, “Sınavım var, uykusuzum ve hazır değilim ama güne o kadar güzel başladım ki” şeklinde paylaşımda bulundu.


sınav, istanbul, yağmur, sosyal medya, adana, tıp, maltepe
ÖNCEKİ Saffet Sancaklı Türkiye Gündemi'ne konuştu: Fatih Terim'in hatasını yapmazdım SONRAKİ Tarsus'taki gizli kazıyla ilgili şok iddia