• USD  32,48
  • EURO  34,88
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.422,14
SON DAKİKA

Dünyada virüs paniği! Fransa'da en az iki kişiye bulaştığı belirlendi

Dünyada virüs paniği! Fransa'da en az iki kişiye bulaştığı belirlendi

24 Ocak 2020 23:28

Çin'de kontrol altına alınamayan bir salgına yol açan koronavirüsü ilk kez Avrupa'da görüldü. Fransa Sağlık Bakanlığı, insandan insana bulaşan ölümcül virüsün iki kişiye bulaştığını doğruladı.


Fransa Sağlık Bakanı Agnès Buzyn, koronavirüsün bulaştığı iki kişinin Paris ve Bordeaux kentlerinde bulunduğunu duyurdu. 

Sağlık Bakanı Buzyn, başka vakalar belirlenmesinin muhtemel olduğunu söyledi. 

Öncesinde ABD'den de ikinci koronavirüs vakasının saptandığı haberi gelmişti.  

Fransa'da ilk vakanın Bordeaux'da görüldüğünü söyleyen Sağlık Bakanı Buzyn, 48 yaşındaki bu hastanın Çin'den döndüğünü ve virüsün çıkış yeri olan Vuhan kentinden geçtiğini belirtti. 

Buzyn, 23 Ocak'ta semptomlarla ilgili doktorlara danışan ve hastaneye kaldırılıp tecrit odasında tedaviye alınan hastanın Fransa'ya döndüğünden beri yaklaşık 10 kişiyle temasta bulunduğunu aktardı.

İkinci vakayla ilgili daha az bilgi verilirken, Paris'teki Bichat Hastanesi'nde tecrit odasında tedaviye alındığı öğrenildi. 

2019-nCoV ya da Novel Coronavirus yani yeni koronavirüs adı konulan yeni zatürre virüsü, ilkin aralık ayı sonunda bulgulandı ve hem Çin Sağlık Bakanlığı hem de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yeni bir tür olarak teyit edildi. 

Şimdiye dek Çin'de 26 can aldı ve 890'dan fazla kişiye bulaşan koronavirüs, ardından ABD, Güney Kore, Japonya, Vietnam, Singapur, Tayland'a sıçradı.

Buna rağmen dün DSÖ'den küresel acil durum ilan etmek için erken olduğu açıklaması geldi. 

Salgını kontrol altına alamayan Çinli yetkililer ise Çin yeni yıl tatiline rağmen ülkenin orta bölgesinde 44 milyon kişiyi kapsayacak şekilde sokağa çıkma ve seyahat yasakları getirdi.


çin, Güney Kore, fransa, virüs, singapur, dsö, Buzyn
ÖNCEKİ Yürek burkan görüntü! Çocuklarını korumak için kendisini siper etti SONRAKİ Bakan Selçuk'tan skandal açıklama: Herkes üniversite okumak zorunda değil