• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Erdoğan: Keşke Esed Özbekistan’a gelseydi, görüşürdüm

Erdoğan: Keşke Esed Özbekistan’a gelseydi, görüşürdüm

16 Eylül 2022 09:43

Özbekistan'da bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Keşke Esed Özbekistan'a gelseydi, görüşürdüm" dedi.


 Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü yazısında aktardığına göre, AK Parti MKYK'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Semerkant'ta Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceği gündeme geldi.

Selvi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun “Esad Şanghay beşlisine gelmiyor. Böyle bir davet de yok” açıklaması yaptığını ve ardından Erdoğan'ın söz aldığını yazdı.


Selvi, yazısında şunları paylaştı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanghay ziyareti, hafta başında yapılan AK Parti MKYK toplantısında da gündem oluyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Semerkant’ta Esed’le görüşeceğine dair haberler olduğu hatırlatılarak, “Erdoğan ile Esed görüşecek mi?” diye soruyorlar. Çavuşoğlu, “Esad Şanghay beşlisine gelmiyor. Böyle bir davet de yok” diyor.

Tabii Esed gelmiyorsa o zaman görüşme de olmayacak demektir. Zaten zirve başladı, Esed yok. Böyle bir görüşme de yapılmayacak.

Ancak Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu yanıtından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan sözü alıyor ve şu tarihi açıklamayı yapıyor, “Keşke Esed Özbekistan’a gelseydi, görüşürdüm” diyor.”


ÖNCEKİ Polisler, Süleyman Soylu'ya yönelik asılan pankart için harekete geçti SONRAKİ RTÜK, LGBTİ+ karşıtı videoyu özendiriyor diye beğenmemiş