• USD  32,31
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.057,54
  • ALTIN  2.291,36
SON DAKİKA

Erdoğan'ın Ziyaret Edeceği Cemevi Yöneticisi: Atatürk, Hacı Bektaş Veli, Hz. Ali Kırmızı Çizgimizdir

Erdoğan'ın Ziyaret Edeceği Cemevi Yöneticisi: Atatürk, Hacı Bektaş Veli, Hz. Ali Kırmızı Çizgimizdir

28 Eylül 2022 09:38

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gayriresmi olarak 7 Ekim Cuma günü, İstanbul Kadıköy'deki Şahkulu Sultan Dergahı'na gideceği söylendi.


Şah Kulu Sultan Külliyesi Mehmet Ali Hilmi Dedebaba Araştırma Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Beyzade Özkahraman,  "Vilayetten gelen yetkiliye kırmızı çizgilerimizi söyledik. Mustafa Kemal Atatürk, Hacı Bektaşi Veli, Hz. Ali bu isimler bizim olmazsa olmaz önderlerimizdir. Bunların resimleri mutlaka duvarlarımızda olur." dedi.






Ads by Kiosked
Gerçek Gündem'in özel haberine göre Erdoğan'ın, cemevi ziyaretlerinin ikincisini, 7 Ekim Cuma günü, İstanbul Kadıköy'deki Şahkulu Sultan Dergahı'na yapacağı duyuruldu. Türbeyi ve cemevini ziyaret edecek olan Erdoğan, daha sonra konferans salonundaki törene geçecek. Törende, Valilik desteğiyle inşa edilen yerleşkenin açılışını gerçekleştirecek. Törende Erdoğan'ın yanı sıra, Şah Kulu Sultan Külliyesi Mehmet Ali Hilmi Dedebaba Araştırma Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Beyzade Özkahraman da bir konuşma yapacak.

"Toplantı, konferans salonunda gerçekleşecek"
Vakıf Başkanı Beyzade Özkahraman, henüz kendilerine resmen tebliğ edilmiş bir bilgi olmadığını ifade ederek, “Gayriresmi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın 7 Ekim’de Şah Kulu Vakfı’nı öğleden sonra ziyaret edeceği ve burada bir konuşma yapacağı söylendi. Sayın Cumhurbaşkanı, Valilik tarafından yapılan, içinde konferans salonu, yemekhane, mutfak olan yerleşkenin açılışını yapmak istiyormuş. Ben ev sahibi konumundayım. Toplantı, konferans salonunda gerçekleşecek.” ifadesini kullandı.

"Mustafa Kemal Atatürk, Hacı Bektaşi Veli, Hz. Ali bu isimler bizim olmazsa olmaz önderlerimizdir"
Erdoğan'ın daha önce ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Cemevi'ndeki Hz. Ali, Atatürk ve Hacı Bektaş-ı Veli fotoğraflarının alınması hakkında "Konferans salonunda herhangi bir değişiklik yapıldı mı" sorusuna Özkahraman, “Vilayetten gelen yetkiliye kırmızı çizgilerimizi söyledik. Mustafa Kemal Atatürk, Hacı Bektaşi Veli, Hz. Ali bu isimler bizim olmazsa olmaz önderlerimizdir. Bunların resimleri mutlaka duvarlarımızda olur. Bunları da söyledik. Yetkili kişi de söylediklerimize hak verdi.” dedi.

"Listeyi Cumhurbaşkanlığı hazırlıyormuş. Kimler çağrılmış bilmiyoruz"
Özkahraman, açılışta kimlerin çağrılı olduğunu bilmediklerini, “Listeyi Cumhurbaşkanlığı hazırlıyormuş. Kimler çağrılmış bilmiyoruz. Bizden sadece kendi yönetimimiz, yönetim kurulu üyelerimiz katılacak. Çağrılanlardan olumlu olumsuz yanıt verenleri bilmiyoruz.” sözleriyle anlattı.


ÖNCEKİ Ünlü iş kadını E.K görüntülerini gizlice çeken hizmetçisine dava açtı SONRAKİ Nejat İşler'den, Erzurum'daki Küpe Saldırısına Sert Tepki