• USD  32,57
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.427,35
SON DAKİKA

Gerginliği artıracak iddia! ABD bir komutanı daha öldürmeye çalıştı

Gerginliği artıracak iddia! ABD bir komutanı daha öldürmeye çalıştı

11 Ocak 2020 07:28

Amerikan Washington Post gazetesi, ABD'nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü gün bir başka İranlı General Abdül Rıza Şahlai'yi de öldürmeye çalıştığını yazdı.


İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski Komutanı Kasım Süleymani'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesi sonrası bölgede tansiyon yükselirken, Amerikan basını ilginç bir iddia ortaya attı.

Washington Post gazetesi, ABD'nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü gün Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün Yemen'de görev yapan komutanı Abdül Rıza Şahlai'yi de öldürmeye çalıştığını yazdı.

BAŞARISIZ BİR OPERASYON GERÇEKLEŞTİ

Haberde, ABD'nin Kudüs Gücü'nün etkili isimlerinden Şahlai'ye karşı operasyon düzenlediği, ama başarısız olduğu ifade edildi. Gazeteye göre, aynı gün iki operasyonunun birden düzenlenmesi, Süleymani suikastının, ABD ordusunun daha geniş çaplı planının sadece bir parçası olduğunu gösteriyor.

YETKİLİLER OPERASYONUN AYRINTILARINI VERMEDİ

WP'ye konuşan ABD'li yetkililer, Şahlai'ye karşı düzenlenen operasyonun ayrıntılarını vermeyi reddederek, sadece operasyonun başarısız sonuçlandığını söyledi.

Yetkililerden biri, ABD yönetiminin hatta her iki operasyonun başarıyla sonuçlandığını açıklamaya hazırlandığını anlattı


abd, iran, Kasım Süleymani
ÖNCEKİ Sedanur Güzel davasında mahkeme kararını verdi: Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası! SONRAKİ Umman Sultanı Kabus bin Said hayatını kaybetti