• USD  32,32
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.075,66
  • ALTIN  2.299,84
SON DAKİKA

Göçmenler Avrupa kapılarında...

Göçmenler Avrupa kapılarında...

28 Şubat 2020 07:47

Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldığı yönündeki açıklamalardan sonra Edirne'de bir grup göçmen Yunanistan'a gitmek için sınıra doğru yürüyüşe geçti.


Suriye'nin İdlib kenti kırsalında rejim kuvvetleri tarafından yapılan Türk silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hava saldırısının ardından Türkiye'nin muhtemel yeni mülteci baskısını taşıyamayacağı ifade edildi.

Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde karar aldığı haberlerinin ardından Edirne'de göçmen hareketliliği yaşanmaya başladı.

Reuters duyurdu! Türkiye, Suriyeli mültecilere Avrupa kapılarını açtı
GECE YARISI YÜRÜŞÜYE GEÇTİLER
Edirne'ye gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, haberin duyulmasının ardından gece yarısı Yunanistan'a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçti. Sırtlarına çanlarını alan göçmenler, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak yürüyüşlerini sürdürüyor.

Aralarında Suriye, İran, Irak, Fas, Pakistanlıların da bulunduğu göçmenler, İdlib'deki saldırının ardından kendi aralarında haberleşerek Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye geldiklerini söyledi.


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 

En Çok Okunan Haberler

Reuters duyurdu! Türkiye, Suriyeli mültecilere Avrupa kapılarını açtı

RTÜK'ten 'şehit haberleri' 


suriye, sınır, iran, fas, edirne, pazarkule
ÖNCEKİ 33 asker şehit oldu! SONRAKİ CHP'den tarihi çağrı !