• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

33 asker şehit oldu!

33 asker şehit oldu!

28 Şubat 2020 07:36

İdlib'deki duruma ilişkin açıklama yapan Hatay Valisi 33 askerin yaşamını yitirdiğini kaydetti.


Hatay Valisi, yaptığı son açıklamada ağır yaralılardan 7 askerin daha yaşamını yitirdiğini, ölen askerlerin sayısının 33'a çıktığını söyledi.

Gelişmelerin ardından Valilik tarafından yapılan ikinci açıklama ise şu şekilde:


"İdlib'de Esed rejimi unsurları tarafından yapılan hava saldırısı sonucu 9 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştım. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bu sayı 22'ye çıkmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımızla ilgili her türlü tedavi hastanelerimizde devam etmekte. Kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmek istiyorum. Özellikle Hataylı hemşehrilerimizi bilgilendirmek istiyorum, herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Sağlık personelimizin tamamı hastanede görevinin başındadır. Yaralılarımıza gerekli tedaviler yapılmaktadır. Yaralılarımızla ilgili bilgilendirmeleri zaman içerisinde tekrar kamuoyuyla paylaşacağım. Tekrar milletimizin başı sağ olsun."


Doğan, bir gazetecinin, "Askerlerimizin göçük altında olduğu ve kurtarma çalışmalarının yarın devam edeceği iddiaları var." şeklindeki sorusu üzerine de, "Şu an tüm askerlerimiz Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan içeriye alınmıştır. Yaralılarımız hastanededir" yanıtını verdi.

REUTERS: EN AZ 34 TÜRK ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

Hatay Valisi'nin açıklamasına karşın uluslararası haber ajansı Reuters ise, İdlib'de gerçekleştirilen saldırıda en az 34 Türkiye askerinin yaşamını yitirdiği iddiasında bulundu.

Saray'dan ilk açıklama: Rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır!
Haberin devamı
CHP VE SARAY OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Öte yandan, Suriye'den gelen ilk haberler üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olağanüstü toplantı kararı aldı. Kılıçdaroğlu yansıyan bilgileri değerlendirmek üzere parti genel merkezine geçti ve partideki kurmaylarıyla toplantı yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise parti genel merkezindeki çalışmasını sürdürdüğü belirtildi.


CHP'li milletvekillerinin de saat 23.45 uçağıyla Hatay'a hareket ettiği öğrenildi.

CHP'nin toplandığı haberinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Saray'da da acil bir güvenlik toplantısı yapıldığı kaydedildi.


Erdoğan'ın kurmaylarıyla gerçekleştirdiği ve 2 saat süren toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar ve kuvvet komutanları katıldı.

TÜRKİYE, SURİYELİ MÜLTECİLERİN AVRUPA'YA GEÇİŞİNİ DURDURMAMA KARARI ALDI

İHA, İdlib'de 33 askerin yaşamını yitirmesinin ardından, Türkiye'nin Suriyeli mültecilerin kara ya da deniz yoluyla Avrupa'ya geçişlerini durdurmama kararı aldığını duyurdu.

Twitter'a erişim sağlanamıyor
Haberin devamı
'İDLİB'DEN SICAK HABERLER GELİYOR'

İdlib'e dair kritik iddiaların gündeme düştüğü ilk anlarda resmi herhangi bir açıklama yapılmazken konuyu AKP cenahından doğrulayan ilk isimler yandaş gazeteciler oldu.

Posta gezetesi Ankara temsilcisi Hakan Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İdlib'de sıcak gelişmelerin yaşandığını aktardı.


suriye, şehit, idlib
ÖNCEKİ RTÜK'ten İdlib uyarısı! SONRAKİ Göçmenler Avrupa kapılarında...