• USD  32,58
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.901,27
  • ALTIN  2.460,09
SON DAKİKA

Halil Ergün kader söylemine sert çıktı!

Halil Ergün kader söylemine sert çıktı!

17 Ekim 2022 10:16

Halil Ergün, Bartın'da meydana gelen facianın ardından 'kader' vurgusu yapan isimlere sert eleştiriler yöneltti.


Sanatçı Halil Ergün, Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasının ardından Tele1'de katıldığı 'Başka Sohbetler' programında bazı eleştirilerde bulundu.

Burada Nilüfer Bıyıklı'nın sorularını yanıtlayan Ergün, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu isimlere herhangi bir isim anmadan tepki gösterdi.

İşte Halil Ergün’ün o açıklamaları…

“BUNA ‘KADER’ Mİ DİYECEĞİZ ŞİMDİ?”

"Sabah çok kahroldum. 'Bu yaşadıklarımız olağan mıdır?' sorusunu sormalıyız. Ve halkında 'olağan' değildir diyecek kültüre yaklaştırılmasına emek göstermeliyiz. Dünden beri kahroluyoruz, acı çekiyoruz. 41 kişi ölüyor. Kolay mı? Bir tane gencin fotoğrafını koydular ekranda. Ölenlerden bir çocuk. 6 kişiyi, arkadaşlarını kurtarmış teker teker. 350 metre aşağıya dalmış. En son 7.'yi girmiş kurtarmak için, çıkamamış ölmüş. Daha ağır bir acı olabilir mi? Buna kader mi diyeceğiz şimdi?

“YOK YA! BÜTÜN MESELE...”

Bizim sorunumuz bu. Değişmek ve değiştirmek diye bir şey vardır. Hayat, değişim ve gelişimle gelişti. Uygarlıklar böyle gelişti. ‘Olağandır. Bu böyledir. Madenciler ölür. Onun kaderi budur.’ Yok ya! Bütün mesele, 'kaderci toplum' dediğimiz toplum var ya, inançları kötü kullanan kültürün sonuçlarıdır bunlar. Ve olağan sayma alışkanlığı var. ‘Allah devletime zeval vermesin.’ Yok ya! Allah devlete zeval versin devlet yanlış yapıyorsa. Bunu geliştirmenin, bunu anlatmanın yoluna girmek lazım.”


ÖNCEKİ Maden faciasının acısı dinmemişken AKP’li vekil ve yöneticiler düğüne gitti SONRAKİ Deniz Baykal'ın Kızına Halk Tv Satışından Aldığın Parayı İade Et Çağrısı