• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Hayvanseverler mitingde tek ses oldu: Barınaklar kapatılsın

Hayvanseverler mitingde tek ses oldu: Barınaklar kapatılsın

26 Aralık 2022 09:46

Hayvan hakları savunucuları ve sivil toplum örgütleri dün Yenikapı’da “Büyük Hayvan Hakları” mitinginde bir araya geldi.


5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun uygulanması gerektiğine dikkat çeken hayvanseverler, daha önce Ümraniye, Konya, Mamak ve Beykoz belediyelerine ait barınaklarda yaşanan hayvan katliamlarını da hatırlatarak barınakların denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

 Hayvanseverler ayrıca barınaklarda görev alan kişilerin gönüllü hayvanseverlerden oluşması gerektiğini ve barınaklarda kamera sisteminin kurulması gerektiğini kaydetti. 

CEZALAR ERTELENMEMELİ
Mitingde konuşan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Sözcüsü Avukat Esra Danışman, “Yalnızca bu haftaya başlarken bile bazı illerden acı haberler ihbar olarak bizlere ulaştı. Yaşanan tüm hayvan hakları ihlallerin sona erebilmesi için ertelemesiz cezalarla kanunların hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

‘KISIRLAŞTIRMA YAPILMIYOR’

Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Kasa, belediyelerin yapması gereken kısırlaştırmaları yapmadığını belirterek, “Konya Belediyesi’nde 1 yılda 60 bin köpek kısırlaştırılması gerekirken 3 bin 800 köpek kısırlaştırılmış. Beykoz Belediyesi ise yılda 20 bin hayvana kısırlaştırma yapması gerekirken son iki yılda iki iki bin köpek bile kısırlaştırmamış” ifadelerini kullandı. 

 


ÖNCEKİ İmamoğlu’nun yerine gelecek isim belli SONRAKİ Güldür Güldür mü, Masterchef mi çok izlendi? 15 Temmuz reyting sonuçları