• USD  32,33
  • EURO  35,03
  • BORSA  8.974,46
  • ALTIN  2.282,09
SON DAKİKA

İmamoğlu’nun yerine gelecek isim belli

 İmamoğlu’nun yerine gelecek isim belli

26 Aralık 2022 09:13

Gazeteci Barış Yarkadaş, YSK üyelerine hakaret gerekçesiyle hapis cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınması halinde yerine gelecek ismin telaffuz edilmeye başlandığını yazdı.


Gazeteci Barış Yarkadaş, YSK üyelerine hakaret gerekçesiyle hapis cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınması halinde yerine gelecek ismin telaffuz edilmeye başlandığını yazdı. 

Yarkadaş, Tv100'de kaleme aldığı yazısında, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Önce sudan sebeplerle verilen bir mahkûmiyet kararı ardından ise İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 'terörle iltisaklı kişilerin işe alınması' dosyası, AKP ve MHP’nin İBB’yi CHP’nin elinden almakta kararlı olduğunu gösteriyor.

Hatta bu kararlılık öyle bir aşamaya geldi ki; siyaset kulislerinde artık İmamoğlu’nun 'görevden uzaklaştırılması’’ halinde yerine gelecek isim bile telaffuz ediliyor.

AKP iktidarı, İmamoğlu’nun 'terör soruşturması’ bahane edilerek görevden uzaklaştırılması halinde ne yapılacağına dair oyun planını da raftan indirmiş.

Önceki gün konuştuğum İmamoğlu’na yakın bir isim, 'Belediyenin genel bütçesi ve iştirak şirketlerinin hacmi, AKP’nin gözlerini kamaştırıyor. AKP, Başkan İmamoğlu görevden uzaklaştırılırsa hangi şirketi kimin yöneteceği ve şirketlerin yönetim kurullarına kimlerin atanacağı üzerine çalışıyor' diyordu.

AKP kulislerinde dile getirilenlere göre, İmamoğlu’nun görevden uzaklaştırılması halinde bu koltuk için üç isim geçiyor. 

Bunlardan biri Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, diğeri Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, diğeri ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen... 

Ancak son dönemde ibrenin Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i gösterdiği belirtiliyor. 

Hilmi Türkmen’in son dönemlerde İstanbul sermayesinin gözdesi haline gelen Üsküdar’ı yönettiğine vurgu yapan bazı AKP’liler, 'Hilmi Bey İstanbul’u da rahatlıkla yönetebilir' diyor."


ÖNCEKİ Ahmet Ümit Büyükada'da okurlarıyla buluştu. SONRAKİ Hayvanseverler mitingde tek ses oldu: Barınaklar kapatılsın