• USD  32,33
  • EURO  35,06
  • BORSA  8.997,38
  • ALTIN  2.281,90
SON DAKİKA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Can Ataklı'nın eleştirilerine bir ilginç yanıt

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Can Ataklı'nın eleştirilerine bir ilginç yanıt

25 Şubat 2020 23:40

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gazeteci Can Ataklı'nın köşe yazısında kullandığı ifadeler hakkında açıklama yaptı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gazeteci Can Ataklı'nın köşe yazısında emniyet personeli için kullandığı 'zavallı polisler' ifadesiyle ilgili açıklama yaptı.

Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında 'polise mukavet ' uygulamasının keyfi olarak yapılmasını eleştirmiş veKanal D’nin bir muhabiri, bir taciz haberini hazırlamak için gittiği okulda polisler tarafından alıkonulmasına yer vermişti.

Ataklı, "Polis bu uygulamayı aslında hep yapıyor, Ne var ki bu kez yandaş tetikçi medyaya tosladılar. Böyle olunca da azarı yediler zavallılar." ifadelerini kullanmıştı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Gazeteci sayın Can Ataklı'nın 25.02.2020 tarihinde kaleme aldığı 'zavallı polisler' ifadesiyle başlayan ve '...daha önce hiç benzeri olmamış biçimde...' şeklinde yalan ifadelerle devam eden köşe yazısının son bölümünde, İstanbul Emniyet Müdürlüğünce personelinin eğitimine ve halkla ilişkilerine yönelik sık sık yapılan ikaz ve hatırlatmalardan birini amacından saptırarak ilgisiz bir konuyla ilişkilendirmiştir.

Adı geçen yazar, oluşturduğu bu kurgu üzerinden, saygısızca bir üslupla, '...böyle olunca da azarı yediler zavallılar' şeklindeki aslında kendisini zavallı duruma düşüren ifadeleriyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü personelini insaf ve vicdandan yoksun bir şekilde rencide etmeye çalışmıştır."

Açıklamada, "Tüm halkımızın güvenliğini sağlayan emniyet teşkilatı personeline karşı bu saygısız ifadelerin ve değerlendirmelerin sebebi bilinmemekle birlikte keyfiyeti kamuoyunun takdirine arz ederiz.'' ifadeleri kullanıldı.

Can Ataklı köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Zavallı polisler, yandaş medyaya toslayınca azarı işittiler

Üzerinden biraz zaman geçti ama ibretlik olması açısından yazmayı yararlı buluyorum.

Geçen hafta, yandaş medyanın parlayan kuruluşlarından Kanal D’nin bir muhabiri, bir taciz haberini hazırlamak için gittiği okulda polisler tarafından alıkonulmuştu.

Kanal D ve Demirören medyası da bu duruma tepki göstermişti.

Yandaş medyanın başına gelen bu olay haliyle İstanbul emniyetini de sıkıntıya soktu.

Müdürler muhtemelen “Kardeşim ne yapıyorsunuz, bizimkilere niye zorluk çıkardınız?” diyerek azarlandılar.

Çünkü daha önce hiç benzeri olmamış biçimde İstanbul Emniyet Müdürü, kendi polislerine fena halde ayar verdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın açıklamasında, “Emniyet güçleri, bundan böyle tartıştığı her vatandaşa ‘mukavemetten işlem yaparız’ diyemeyecek. Polise mukavemet olursa elbette gereği yapılacak, ancak bazı olayda keyfi davranılıp konunun tırmandırılıp “Polise mukavemetten” işlem yapıldığı ya da yapılmaya çalışıldığı görülüyor.

Personelimiz uygun olamayan adap ile ilk diyaloğa başlayınca, vatandaşta tepki verebiliyor ve konu buradan ‘polise mukavemetten’ işlem yapmaya gidiyor. Böyle bir şeye müsaade edilemeyecek. Bilhassa sokakta vatandaşla bire bir temasta olan önleyici ekipler, Yunuslar ve Gece Kartalları olmak üzere her göreve çıkışta yapılan toplantılarda bu konu ile alakalı ikaz defaatle yapılacak” denildi.

Polis bu uygulamayı aslında hep yapıyor,

Ne var ki bu kez yandaş tetikçi medyaya tosladılar.

Böyle olunca da azarı yediler zavallılar.


istanbul, emniyet, can ataklı
ÖNCEKİ Koronavirüs için toplu namaz çağrısı! SONRAKİ Ayak oyunları yapılıyor dedi, AKP'den istifa etti!